Imádkozni indult, lefejezték a nőt a templomban!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Három embert megöltek csütörtök reggel egy késes támadásban a dél-franciaországi Nizza város Notre Dame templomának közelében – jelentette a francia média.

A Magyar Nemzet szerint az elkövető a templomban rontott idős emberekre, kettejük torkát átvágta, egyiküket lefejezte. Az egyik áldozatot többször megszúrta, neki még sikerült egy közeli kávézóba menekülnie, de később belehalt sérüléseibe. Szemtanúk szerint a merénylő folyamatosan azt ordibálta, hogy „Allahu akbar”, azaz Allah a legnagyobb.

Christian Estrosi nizzai polgármester szerint a terrortámadásnak tűnő merénylet gyanúsítottját letartóztatták. Közben a rendőrök meglőtték, emiatt kórházba került, de életben van. Személyazonossága és indítékai egyelőre nem ismertek, de minden jel szerint terrortámadás történt. A városvezető a történéseket „iszlamo-fasizmusként” jellemezte.

A rendőrség a Twitteren arra kérte a város lakosait, hogy egyelőre kerüljék a belvárost.

Nem ez volt az egyetlen incidens ma. A Reuters jelentése szerint a rendőrök Montfavet városában is agyonlőttek egy agresszíven viselkedő férfit, aki szintén azt ordítozta, hogy Allahu Akbar. Szaúd-Arábiában, Franciaország dzsiddai konzulátusánál pedig az egyik őrre támadtak késsel.

Előző sztori

Háromszor is riasztották a megye tűzoltóit

KÉPGALÉRIA!
Következő sztori

Robogók és kerékpárok segítik a csongrád-csanádi polgárőrök munkáját