/

Folyamatosak a fejlesztések Csanádalbertiben

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több sikeres pályázatnak köszönhetően megújulnak Csanádalbertiben a közintézmények - számolt be a Rádió 7.

Csjernyik Zoltán polgármester elmondása szerint az óvoda és az iskola korszerűsítése szinte elkészült, kisebb munkák vannak még hátra.

Szavaiból kiderült, hogy az új bölcsőde már épül, a kivitelező tartani tudja az év végi határidőt. A szolgálati lakás teljes körű korszerűsítése is elindult, itt a jövő év közepére tervezett határidő előtt be is fejezik.

A polgármester kiemelte: korábban sikerült rendbe tenni a rendelőt, a községházát, az idősek otthonát, vagyis elmondható, hogy hamarosan a település valamennyi közintézménye új köntöst kap.

Idén eddig összesen 120 millió forintnyi támogatást nyert a település. Az óvoda, az iskola és a szolgálati lakás megújítása, valamint az új bölcsőde építése száz százalékban támogatásból valósul meg. Fejlesztik a belterületi úthálózatot is, ennek a teljes költsége 17,5 millió forint, amelyhez mindössze 15 százalékos önerőt kellett biztosítania az önkormányzatnak.

Előző sztori

Moszkvai döntetlennel hangoltunk a sorsdöntő Eb-pótselejtezőre

Következő sztori

Új módszerrel védekeznek a magyar határon a migránsok ellen

Legutóbbi hasonló cikkek