/

Figyelmeztetést adott ki a Magyar Posta

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vírusos levelet terjesztenek a Magyar Posta nevében. A számítógépen vagy mobileszközön tárolt felhasználói adatok kerülnek veszélybe, ha megnyitjuk a káros e-mail mellékletét - int óvatosságra az állami cég.

Megtévesztő, a Magyar Posta arculati elemeit használó, veszélyes e-mail terjed – erről érkezett több bejelentés a társasághoz. A hamis e-mailben, amely általában valamilyen küldeményazonosítót is tartalmaz, küldemény átvételéhez kérik egy mellékelt dokumentum megnyitását és nyomtatását.

A melléklet azonban kártékony kódot tartalmaz, ami átveszi az irányítást a számítógép felett és az áldozat személyes adatait is gyűjti. Kérjük, hogy ha ilyen gyanús e-mailt kap, semmiképp ne nyissa meg a mellékletet! – olvasható az állami vállalat honlapján megjelent figyelmeztetésben.

A Magyar Posta nem küld e-mailben szállítási adatokat. Amennyiben nyomkövetési kódot tartalmaz a küldeménye, a Posta honlapján a kód beírásával bármikor elérheti a hiteles szállítási információkat.

A Posta idén a rendőrséggel indított közös edukációs kampányt az internetes csalások felismerésére. A vállalat számtalanszor felhívta a figyelmet arra, hogy mik azok a jelek, amelyeket látva azonnal gyanút foghatnak az ügyfelek. Többek között a magyartalan megfogalmazás, helyesírási hibák, túl kecsegtető, drága telefon- vagy egyéb nyeremény ígérete mindig megfontoltságra, elővigyázatosságra adhat okot. Javasolják, hogy mindig ellenőrizzük a hirdetés vagy értesítés valódiságát és győződjünk meg róla, hogy valóban a cég hivatalos e-mail-címéről érkezett-e az üzenet. Kétség vagy gyanú esetén az ügyfélszolgálathoz kell fordulni.

A megtévesztő értesítésekről szóló ügyfélbejelentéseket a Magyar Posta komolyan veszi, és a lakossági tájékoztatás mellett jelzi azt az intézkedésre jogosult hatóságnak is.

(via napi.hu)

Előző sztori

Meg akarta ölni a barátját, két évre ítélték Szegeden

Következő sztori

Karanténba kerültek a veszprémi kézilabdázók

Legutóbbi hasonló cikkek