Gazdaság

Figyelmeztetést adott ki a Magyar Posta

Figyelmeztetést adott ki a Magyar Posta

2020. október 20., kedd
Figyelmeztetést adott ki a Magyar Posta

Megtévesztő, a Magyar Posta arculati elemeit használó, veszélyes e-mail terjed - erről érkezett több bejelentés a társasághoz. A hamis e-mailben, amely általában valamilyen küldeményazonosítót is tartalmaz, küldemény átvételéhez kérik egy mellékelt dokumentum megnyitását és nyomtatását.

A melléklet azonban kártékony kódot tartalmaz, ami átveszi az irányítást a számítógép felett és az áldozat személyes adatait is gyűjti. Kérjük, hogy ha ilyen gyanús e-mailt kap, semmiképp ne nyissa meg a mellékletet! -olvashatóaz állami vállalat honlapján megjelent figyelmeztetésben.

A Magyar Posta nem küld e-mailben szállítási adatokat. Amennyiben nyomkövetési kódot tartalmaz a küldeménye, a Posta honlapján a kód beírásával bármikor elérheti a hiteles szállítási információkat.

A Posta idén a rendőrséggel indított közös edukációs kampányt az internetes csalások felismerésére. A vállalat számtalanszor felhívta a figyelmet arra, hogy mik azok a jelek, amelyeket látva azonnal gyanút foghatnak az ügyfelek. Többek között a magyartalan megfogalmazás, helyesírási hibák, túl kecsegtető, drága telefon- vagy egyéb nyeremény ígérete mindig megfontoltságra, elővigyázatosságra adhat okot. Javasolják, hogy mindig ellenőrizzük a hirdetés vagy értesítés valódiságát és győződjünk meg róla, hogy valóban a cég hivatalos e-mail-címéről érkezett-e az üzenet. Kétség vagy gyanú esetén az ügyfélszolgálathoz kell fordulni.

A megtévesztő értesítésekről szóló ügyfélbejelentéseket a Magyar Posta komolyan veszi, és a lakossági tájékoztatás mellett jelzi azt az intézkedésre jogosult hatóságnak is.

(via napi.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.