Erőltetett menet vár a Szeged-Csanád GA-ra

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A válogatott szünetet követően beindul a meccsdömping a Szeged-Csanád Grosics Akadémia számára. Dobos Barna együttese három hét alatt hétszer lép pályára, elsőként vasárnap az Ajka ellen hazai környezetben 17 órakor.

Mintha csak a Bajnokok Ligájára készülnének – ez lehet az ember első gondolata, ha a Szeged-Csanád Grosics Akadémia menetrendjére pillant, hiszen három héten át szerda-vasárnap ritmusban játszik majd a csapat.

A hétvégi, Ajka elleni találkozót követően jövő szerdán a Gyirmót elleni elmaradt bajnoki pótlása következik, majd négy napra rá Kaposvárra látogat az együttes. Október 28-án a III. Kerületi TVE ellen vívnak kupacsatát a kék-feketék, majd november 1-én a PMFC-t látják vendégül. Három nappal később, november 4-én Soroksárra utazik a Dobos-csapat, majd november 8-án a Dorog ellen zárja a feszített tempójú időszakot.

A szegediek vezetőedzője a pénteki online sajtótájékoztatón emlékeztetett, az előző etap jól sikerült, hiszen négy bajnoki meccsből hármat megnyertek és továbbjutottak a MOL Magyar Kupában is.

– Vasárnap az Ajka ellen, hazai pályán kezdjük az új sorozatot és nyerni szeretnénk. Tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű, hiszen ebben a bajnokságban minden mérkőzés nehéz. Ami ebben a helyzetben külön érdekesség, hogy bár sérültjeink felépültek, ma reggel COVID-teszten vett részt a csapat és az eredmények tükrében derül ki, hogy ki az, akire valóban számíthatok és kire nem – fogalmazott Dobos Barna.

Hozzátette, a jelenlegi helyzetben az is fontos, hogy az MLSZ újra bevezette az öt csere lehetőségét mérkőzésenként, így ezzel is megpróbálnak majd a lehető legjobban élni.

Kiemelte, a közelmúltban sérülés miatt kimaradó játékosok közül Varga Szabolcs és Kóródi Nándor felépült, ha a tesztjük negatív lesz, akkor már hétvégén is számíthat rájuk.

A sajtótájékoztatón Varga Bence elmondta, boldog, hogy bekerült a csapatba, de annak még jobban örül, hogy elkezdték gyűjtögeti a pontokat a bajnokságban. – Ahogy egyre többet játszunk együtt, a védelemmel is egyre jobban összekovácsolódunk és az összhang is egyre jobb. Azon vagyunk, hogy ezt mindig magasabb szintre emeljük – fogalmazott a fiatal hálóőr.

A koronavírus-helyzet kapcsán elmondta, odafigyelnek a higiéniára és a legjobb tudásuk szerint vigyáznak az egészségükre, mert nem szeretnének 2-3 hétre kiesni.

Előző sztori

Sokat utazott a Vadaspark új lakója

Videó!
Következő sztori

Orbán Viktor szerint nehéz ősz és még nehezebb tél elé nézünk

Legutóbbi hasonló cikkek