Egészség

Életeket menthet az influenza elleni oltás

Életeket menthet az influenza elleni oltás

2020. október 19., hétfő
Életeket menthet az influenza elleni oltás

Az M1-nek nyilatkozó háziorvos elmondta, hogy szerencsére óriási az influenza elleni védőoltás iránti érdeklődés. Rendkívül fontos, hogy mindenki be legyen oltva – hangsúlyozta Bense Tamás.

A koronavírus és az influenza hasonló kezdeti tünetekkel jelentkezik, de az oltottaknál rendkívül kicsi a valószínűsége, hogy influenzásak legyenek.

Amennyiben a két betegséget valaki egyszerre kapja el – amire elég nagy az esély –, sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy kórházi kezelésre, lélegeztetőgépre szoruljon, valamint a halálozásra is jóval nagyobb esély van.

Bense Tamás a náluk rögzült gyakorlatot is ismertette, ami azt jelenti, hogy egy időben egy beteg lehet a rendelőben és egy a váróban. Lehetőség szerint mindenki kapja meg a védőoltást a következő két-három hétben, annak ellenére is, hogy várhatóan az influenzajárvány inkább a jövő év elején fog jönni – árulta el Bense Tamás.

Az oltás fájdalommentesen, vékony tűvel történik.

Olykor enyhe tünetek jelentkeznek az oltás beadása után, de cserébe szinte teljes védettséget kap az influenza ellen, így akár a jelenlegi helyzetben az életét is megmentheti.

(hirado.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.