Csaknem száz migráns próbálkozott hiába egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csongrád-Csanád megyében 95 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök szeptember 30-án 0 óra és 24 óra között kilenc esetben összesen 36 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom és Kübekháza közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a migránsok afgán, szír, marokkói, egyiptomi, tunéziai, illetve iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök Röszke külterületén, a vasúti síneknél három külföldit fogtak el tegnap hajnalban. A férfiak szír állampolgárnak vallották magukat, de magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az egyenruhások a három illegális migránst a Szegedi Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták őket. Ellenük határzár tiltott átlépése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók őrizetbe vették a határsértőket és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány hét esetben összesen 56 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Különös sorsú kiállítás zárult Vásárhelyen

Következő sztori

Hatalmas a dugó a csanádpalotai határátkelőnél