Bővítenék a makói Hagymatikumot

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az októberi rendes testületi ülésen a makói képviselők a város turizmusának a fejlesztésével, illetve a honvédi rehabilitációs programot segítő hulladékgazdálkodással kapcsolatos pályázatokról is döntöttek - számolt be a Rádió 7.

Farkas Éva Erzsébet polgármester szerint a Hagymatikum tervezett bővítése miatt értékesíteni kívánják a fürdő közelében lévő egykori városháza épületét, a becsült értéke 252 millió forint.

Hozzátette: pályázatot írtak ki annak érdekében, hogy szállodaként vagy esetleg wellness-központként üzemeljen tovább. A polgármester kiemelte: a nyáron megalakult Makói Szolgáltató Nonprofit Zrt. beszámolóját is meghallgatták, kiemelt figyelmet kapott benne a járványügyi helyzettel kapcsolatos védekezés.

Az önkormányzat pályázatot nyújt be – összesen 7 millió forint értékben – illegális hulladéklerakók felszámolására. A polgármester kifejtette: Honvéd városrészben épül egy közösségi ház és az ennek teret adó telkeken rengeteg törmelék, illetve egyéb szemét halmozódott fel. A beruházás meggyorsítása érdekében ezért a Belügyminisztérium által kiírt hulladékgazdálkodási pályázaton indul az önkormányzat.

Előző sztori

Betlehemkészítő pályázatot hirdettek Szegeden

Következő sztori

Egyre rosszabb: 89 új fertőzöttet azonosítottak Csongrád-Csanádban