Közélet

Bővítenék a makói Hagymatikumot

Bővítenék a makói Hagymatikumot

2020. október 29., csütörtök
Bővítenék a makói Hagymatikumot

Farkas Éva Erzsébet polgármester szerint a Hagymatikum tervezett bővítése miatt értékesíteni kívánják a fürdő közelében lévő egykori városháza épületét, a becsült értéke 252 millió forint.

Hozzátette: pályázatot írtak ki annak érdekében, hogy szállodaként vagy esetleg wellness-központként üzemeljen tovább. A polgármester kiemelte: a nyáron megalakult Makói Szolgáltató Nonprofit Zrt. beszámolóját is meghallgatták, kiemelt figyelmet kapott benne a járványügyi helyzettel kapcsolatos védekezés.

Az önkormányzat pályázatot nyújt be – összesen 7 millió forint értékben – illegális hulladéklerakók felszámolására. A polgármester kifejtette: Honvéd városrészben épül egy közösségi ház és az ennek teret adó telkeken rengeteg törmelék, illetve egyéb szemét halmozódott fel. A beruházás meggyorsítása érdekében ezért a Belügyminisztérium által kiírt hulladékgazdálkodási pályázaton indul az önkormányzat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.