Meteor

Borús és ködös lesz október utolsó hete

Borús és ködös lesz október utolsó hete

2020. október 25., vasárnap
Borús és ködös lesz október utolsó hete

Hétfőn dél, délnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, javulnak a látási viszonyok, ugyanakkor az Észak-Alföldön, az Északi-középhegységben és Budapest térségében egész nap borult, párás, foltokban ködös időre van kilátás. A Dunától keletre mérsékelt lesz a légmozgás, míg a Dunántúlon megélénkül, a Kisalföldön és az Alpokalja térségében megerősödik, olykor viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 6-12 fok lesz. Napközben többnyire 16-20 fokig melegszik fel a levegő, de a tartósan borult tájakon csak 13-15 fok lesz.

Kedden reggelre helyenként köd képződhet. Napközben az ország nagy részén napos idő várható, de főként a Nyugat-Dunántúlon elszórtan előfordulhat eső, záporeső. A minimumhőmérséklet 4 és 10, a maximumhőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de az északnyugati határvidéken pár fokkal hűvösebb lehet.

Szerdán a hajnali pára, köd feloszlása után változóan felhős lesz az ég, de helyenként tartósabban megmarad a köd, illetve a rétegfelhőzet. Számottevő csapadékra nem kell számítani. A legalacsonyabb hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb hőmérséklet 13 és 19 fok között valószínű.

Csütörtökön a hajnali pára, köd feloszlása után változóan felhős lesz az ég, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Helyenként gyenge eső is előfordulhat. A leghidegebb órákban 2-9 fok lesz. Napközben 12-17 fokig melegszik fel a levegő.

Pénteken több helyen valószínű eső, zápor, majd a délutáni óráktól északkelet felől csökken a felhőzet. Sok helyen megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet 4 és 9, a maximumhőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű.

Szombaton eleinte nyugaton még lehet eső, majd megszűnik a csapadék és napos idő várható. A szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Vasárnap, november elsején a hajnali pára, köd feloszlása után változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű. A nappali maximumok 10 és 16 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

https://www.youtube.com/watch?v=qEq0SGvI-u0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.