Egészség

Biztonságosan tervezhetők a téli belföldi kirándulások

Biztonságosan tervezhetők a téli belföldi kirándulások

2020. október 30., péntek
Biztonságosan tervezhetők a téli belföldi kirándulások

A Magyar Vitorlásszövetség leköszönő elnöke szerint télen is kerülni kell a tömegrendezvényeket, de a hely szabályainak betartása, az arcmaszk előírásszerű használata és a védőtávolság megtartása mellett nincs az átlagosnál nagyobb kockázata a belföldi kirándulásoknak.

Kollár Lajos a lapnak elmondta, hogy reményei szerint november közepétől stagnál vagy csökken itthon a fertőzések száma. Mint megjegyezte, még nem ismerjük a vírus viselkedését hideg időben.

Szerinte a népszerű helyeken előfordulhatnak a járvány terjedése szempontjából kevésbé előnyös programok, rendezvények. Ezért a szakember szerint a pandémia időszakában megfontoltabb ötletnek tűnik, ha a kisebb létszámú rendezvényeket, helyeket, alapvetően a visszafogottabb utazási élményeket részesítjük előnyben.

Kiemelte: a legelső szempont az, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés előírásainak mindenben megfelelő szálláshelyet válasszanak az utazók.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.