Sport

Bevettük Szófiát, Izlandot fogadjuk az Eb-részvételért

Bevettük Szófiát, Izlandot fogadjuk az Eb-részvételért

2020. október 8., csütörtök
Bevettük Szófiát, Izlandot fogadjuk az Eb-részvételért

A magyar válogatott bő negyed után megszerezte a vezetést, miután egy baloldali szögletet az előre húzódó Willi Orbán a kapuba sodort. Az első játékrészben két komoly egyenlítési lehetőség adódott a bolgárok előtt, Gulácsi azonban Nedelev közeli fejesénél és Kraev látványos sarkazásánál is bravúrral hárított.

A második félidő álomszerűen kezdődött a mieink számára: Kalmár harmincméteres szabadrúgása megpattant a sorfalon, így laposan, védhetetlenül vágódott a bal alsó sarokba.

Az ötvennegyedik percben büntetőt ítélt a játékvezető, miután Lang lekönyökölte Kraevet. Nedelev már serényen készült elvégezni a tizenegyest, amikor a videóbíró megállapította, hogy a tizenhatoson kívül történt a szabálytalanság, így büntető helyett szabadrúgással jöhetett Bulgária, Kraev viszont jócskán a kapu fölé célzott.

Húsz perccel a rendes játékidő vége előtt Marco Rossi pályára küldte Loic Negot, akinek ez volt az első mérkőzése a magyar válogatott színeiben.

A hetvenötödik percben végképp eldőlt a mérkőzés: a csereként beállt Hangya baloldali beadását a Szalait váltó Nikolics bebólintotta Iliev Ivanov hálójába. A mérkőzés hajrájában Yomov gólja révén összejött a szépségtapasz a hazaiaknak, többre azonban már nem maradt erejük, így a magyar csapat 3-1-gyel továbbjutott. Mivel Izland 2-1-re legyőzte hazai pályán Romániát, így az északi válogatottal mérheti össze tudását Marco Rossi együttese november 12-én a Puskás Arénában.

Európa-bajnokság pótselejtező, elődöntő
Bulgária – Magyarország 1-3 (0-1)

Szófia, Vaszil Levszki Stadion. Vezette: Marciniak (lengyel).
Bulgária: Iliev Ivanov – Cicinho, Terziev, Bozhikov, Nedyalkov, Malinov, Karabelyov, Karageren (Despodov 58.), Nedelev, Ivanov (Yomov 31.), Kraev Yankov (80.). Szövetségi kapitány: Georgi Dermendzhiev.
Magyarország: Gulácsi – Orbán, Lang, Szalai A., Fiola Botka (82.), Sigér, Nagy (Gazdag 82.), Kalmár (Hangya 70.), Holender (Nego 70.), Szalai Á. (Nikolics 60.), Sallai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.
Gól: Yomov (89.) ill. Orbán (17.), Kalmár (47.), Nikolics (75.).
Sárga lap: Lang (55.), Gazdag (89).

Kiemelt kép: MLSZ

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.