Átalakítja, de nem törli a koronavírus az adventi forgatagot Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A megszokott időben, de nem a megszokott helyeken lesz.

Advent első vasárnapját megelőző pénteken, november 27-én kezdődik Szegedi Karácsonyi Ünnepi Hetek programsorozat és a hagyományoknak megfelelően az ünnepi időszakban színesíti a belvárost. A jelenlegi tervek szerint az ünnepi forgatag a Takaréktár utcától az Árpád térig tart majd.

Rácz Attila, a Szegedi Városkép és Piac Kft. megbízott ügyvezető igazgatója a város hivatalos oldalának árult el részleteket az eseményről: – Sajnos a Dóm téri helyszín a pandémia áldozatul esett. Az utóbbi években szervezőként mi is gyönyörködtünk a Dóm látványában, a kereskedőkkel és a látogatókkal együtt élveztük a vásár minden percét. A vásár szervezésének kezdete óta érvényben lévő és folyamatosan szigorodó járványügyi előírásoknak és ajánlásoknak nem felel meg sem a korcsolyapálya, sem a szalmalabirintus, nem működhet a mesés kastély sem és a tömegeket vonzó fényfestésről és tűzzsonglőr show-ról is le kellett mondani. A látvány- és élményelemek nélkül maradó Dóm tér a tapasztalatok szerint már nem vonz tömegeket, így a kitelepülő kézművesek és vendéglátósok véleményét kikérve közösen hoztuk meg a döntést, hogy a Dóm téri kiállítók idén a Dugonics téren és az Árpád téren kapnak helyet. Ezeknek a helyszíneknek nagy az átmenőforgalma, sokkal több ember fordul meg, mint a Dóm téren – közölte a megbízott ügyvezető igazgató.

Mutatjuk mi az, ami biztosan lesz a városban az adventi időszakban:

Adventi koszorú és fényszarvas a Dugonics téren.
Szeged karácsonyfája a Dugonics téren.
Óriáskerék és karácsonyi vásár a Széchenyi téren.

– A koronavírus-járvány alaposan átrendezte mindenki életét, különösen érzékenyen érintette a sok korlátozás a tömegrendezvényeket, fesztiválokat, így sok népszerű szegedi program maradt el idén és a bizonytalanság továbbra is meghatározza a szervezők mozgásterét. Ebben az évben egyetlen rendezvényünk volt, még februárban a Szent István téri télbúcsúztató, minden más elmaradt. Éppen ezért nagyon vártuk, hogy elkezdhessük a szervezés t- mondta a Szegedi Városkép és Piac Kft. megbízott ügyvezető igazgatója.

Előző sztori

Egymilliós bírságot is kaphatnak a kereskedők, ha nem tartatják be a maszkviselést

Következő sztori

Agresszív növényfajokról készítenek térképet az SZTE tudósai