Átadták a katolikus egyház Caritas Hungarica-díját

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Caritas Hungarica-díjat vehetett át Kiss Ilona, a tarjáni plébánia önkéntes munkatársa. A kitüntetést Benyik György plébános nyújtotta át a díjazottnak október 10-én, a Szent Gellért-templomban tartott szentmise keretében.

A Katolikus Karitász vezetősége 2012-ben alapította a Caritas Hungarica-díjat. A kitüntetés az egyház elismerése mindazoknak az önkénteseknek, akik áldozatkész munkájukkal segítik a hátrányos helyzetűeket, az időseket, betegeket, rászoruló családokat, valamint a társadalom peremére sodródottakat. Továbbá elismerés azoknak az önkénteseknek, akik Krisztus szeretetéről példa értékűen tettek tanúságot szolgálatukban.

A Katolikus Karitász célja, hogy – Árpád-házi Szent Erzsébet példája nyomán – lelkesítse a közösségeket a karitatív tevékenységre, valamint értékként mutassa be az önkéntes munkát.

A díjra minden évben egyházmegyénként legfeljebb három plébániai önkéntest javasolhat a helyi karitász igazgató.

A Szeged-Csanádi Egyházmegyében összesen eddig 25-en kapták meg a díjat. Ezen belül a tarjáni karitász önkéntesei közül négyen vehették át az elismerést:
2012-ben Schulter Katalin
2015-ben Papp Ilona
2017-ben Dr. Miseta Mária
2020-ban Kis Ilona.

Előző sztori

Beváltak a megelőző intézkedések az iskolákban

Következő sztori

Horror a szomszédban: ollóval szúrtak le egy kereskedőt a szabadkai piacon

Legutóbbi hasonló cikkek