Politika

A Kúria elnökéről szavaz a parlament

A Kúria elnökéről szavaz a parlament

2020. október 18., vasárnap
A Kúria elnökéről szavaz a parlament

Az ülés hétfőn 13 órakor három, a közelmúltban elhunyt egykori képviselőre: Mandur Lászlóra (MSZP), Szili Sándorra (MSZP) és Tarnóczky Attilára (MDF) történő emlékezéssel kezdődik. Ezt követően a magyar-bolgár barátság napjáról lesz szó, majd napirend előtti felszólalások hangzanak el.

A parlament első döntésével egyes vagyonkezelő alapítványokról és az azoknak történő vagyonjuttatásról határoz, ami után a Kúria elnökének választhatja Varga Zsolt Andrást, aki a kétharmados támogatás megszerzése esetén le is teheti esküjét. A képviselők ezúttal is két órában tehetnek fel azonnali kérdéseket a kormány tagjainak.

Kedden reggel 9 órakor napirend előtt felszólalásokkal kezdődik az ülésnap, majd szavazások következnek. Ekkor várható döntés a hozzátartozók sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmények áldozatainak fokozottabb védelméről szóló kormányzati javaslatról. A nap további részében hat előterjesztés általános vitáját bonyolítják le. Terítékre kerülnek például a kormány adómódosítási javaslatai, valamint a családi gazdaságokról szóló törvényjavaslat is.

Szerdán reggel 8 órától a tavalyi költségvetés zárszámadását tárgyalják a képviselők, ami mellett kizárólag a polgári perrendtartásról szóló törvénymódosítás általános vitája kerül napirendre.

Az Országgyűlés következő ülése október 26-án, hétfőn ér véget, amikor újra azonnali kérdések hangozhatnak el két órában.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.