Sport

Portóban bravúr lenne a pontszerzés

Portóban bravúr lenne a pontszerzés

2020. október 15., csütörtök
Portóban bravúr lenne a pontszerzés

Legutóbb szeptember 23-án, a Kielce ellen lépett pályára a Bajnokok Ligájában a MOL-Pick Szeged. A 22 nappal ezelőtti meccsen a koronavírus és a sérülések tizedelte csapat bravúrosnak mondható 3 gólos vereséget szenvedett. A visszatérés után derült ki, hogy újabb játékost fertőzött meg a koronavírus, így a csapat ismét karanténba vonult, az edzéseket is fel kellett függeszteniük.

A BL-ben a Vardar elleni hazai meccsre is halasztást kellett kérniük, de a magyar bajnokságban sem tudtak pályára lépni - ott eddig 5 meccset kellett elcsúsztatniuk.

Kielcébe tizenkét mezőnyjátékossal és két kapussal utazott el a gárda, de igencsak foghíjasan - egyetlen jobbátlövő sem volt a keretben, ezért a jobbszélső Bogdan Radivojevics játszott kényszerből átlövőt. A BL-sorozat hivatalos oldalára feltöltött jegyzőkönyvből kiderül, hogy a helyzet most sem sokkal jobb. Bár Mario Sostaric visszatérhetett, Matej Gaber nincs ott a keretben - ő lehetett az, akiről a lengyelek elleni meccs után derült ki, hogy koronavírus-fertőzött.

– Edzőként nagyon nehéz időszak a mostani, a rövid távú céljaink teljesen átértékelődtek. Szerencsére az idény hosszú, előbb-utóbb pedig mindenki visszatér. Én mindenesetre hiszek a csapatomban és az elvégzett munkában - mondta a Nemzeti Sportnak Juan Carlos Pastor.

A vezetőedző hozzátette, a legfontosabb cél, hogy minél több pontot gyűjtsenek, hogy a továbbjutásukat biztosítani tudják a csoportból.

Az első lehetőség erre Portóban lesz. A portugálok az idei szezonban le tudták játszani mindhárom meccsüket, az Elverum és a Flensburg ellen kikaptak, a Meskov Breszt ellen szoros csatában nyertek. A hét a hat elleni játékot előszeretettel alkalmazzák, ami tavaly például a Kielnek is megoldhatatlan feladatot jelentett. A 201 centis kapus, Alfredo Quintana a támadások nagy részét éppen ezért a kispadon tölti. A Portónak is van egy fontos hiányzója, az Elverum ellen súlyos sérülést szenvedő Rui Silva helyett Martin Soaresnek kell kiszolgálnia a kivételes lövőerejű André Gomes, Djibril Mbengue párost.   A két csapat először találkozik egymással szerda este, magyar idő szerint 20 óra 45 perctől. A találkozót a Sport TV élőben közvetíti.

Ahogy azt megírtuk, a MOL-Pick Szeged koronavírus-fertőzésből felépülő három játékosa, Bodó Richárd, Dean Bombac és Borut Mackovsek már edzésbe állt, de Luka Stepancic is elkezdte az edzéseket a műtétje után. Ha minden jól megy, akkor az előbbi három játékos heteken belül már meccseket játszhat, Stepancic azonban csak januárban lesz bevethető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.