Portóban bravúr lenne a pontszerzés

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Sostaric kilencet dobott

Egy játékos visszatért, de egy kiesett a legutóbbi meccs után.

Legutóbb szeptember 23-án, a Kielce ellen lépett pályára a Bajnokok Ligájában a MOL-Pick Szeged. A 22 nappal ezelőtti meccsen a koronavírus és a sérülések tizedelte csapat bravúrosnak mondható 3 gólos vereséget szenvedett. A visszatérés után derült ki, hogy újabb játékost fertőzött meg a koronavírus, így a csapat ismét karanténba vonult, az edzéseket is fel kellett függeszteniük.

A BL-ben a Vardar elleni hazai meccsre is halasztást kellett kérniük, de a magyar bajnokságban sem tudtak pályára lépni – ott eddig 5 meccset kellett elcsúsztatniuk.

Kielcébe tizenkét mezőnyjátékossal és két kapussal utazott el a gárda, de igencsak foghíjasan – egyetlen jobbátlövő sem volt a keretben, ezért a jobbszélső Bogdan Radivojevics játszott kényszerből átlövőt. A BL-sorozat hivatalos oldalára feltöltött jegyzőkönyvből kiderül, hogy a helyzet most sem sokkal jobb. Bár Mario Sostaric visszatérhetett, Matej Gaber nincs ott a keretben – ő lehetett az, akiről a lengyelek elleni meccs után derült ki, hogy koronavírus-fertőzött.

– Edzőként nagyon nehéz időszak a mostani, a rövid távú céljaink teljesen átértékelődtek. Szerencsére az idény hosszú, előbb-utóbb pedig mindenki visszatér. Én mindenesetre hiszek a csapatomban és az elvégzett munkában – mondta a Nemzeti Sportnak Juan Carlos Pastor.

A vezetőedző hozzátette, a legfontosabb cél, hogy minél több pontot gyűjtsenek, hogy a továbbjutásukat biztosítani tudják a csoportból.

Az első lehetőség erre Portóban lesz. A portugálok az idei szezonban le tudták játszani mindhárom meccsüket, az Elverum és a Flensburg ellen kikaptak, a Meskov Breszt ellen szoros csatában nyertek. A hét a hat elleni játékot előszeretettel alkalmazzák, ami tavaly például a Kielnek is megoldhatatlan feladatot jelentett. A 201 centis kapus, Alfredo Quintana a támadások nagy részét éppen ezért a kispadon tölti. A Portónak is van egy fontos hiányzója, az Elverum ellen súlyos sérülést szenvedő Rui Silva helyett Martin Soaresnek kell kiszolgálnia a kivételes lövőerejű André Gomes, Djibril Mbengue párost.   A két csapat először találkozik egymással szerda este, magyar idő szerint 20 óra 45 perctől. A találkozót a Sport TV élőben közvetíti.

Ahogy azt megírtuk, a MOL-Pick Szeged koronavírus-fertőzésből felépülő három játékosa, Bodó Richárd, Dean Bombac és Borut Mackovsek már edzésbe állt, de Luka Stepancic is elkezdte az edzéseket a műtétje után. Ha minden jól megy, akkor az előbbi három játékos heteken belül már meccseket játszhat, Stepancic azonban csak januárban lesz bevethető.

Előző sztori

170-nel száguldott egy autós Kútvölgy közelében

Következő sztori

Három autó karambolozott Szegeden