/

Mi dönthetünk, hogy mi legyen a neve a vadaspark kis pingvinjének

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már kézből eszik a Szegedi Vadaspark legkisebb lakója, egy augusztusban kikelt pingvinfióka. Bár nemét még nem tudni, az állatkert névadó pályázatot hirdet, hogy nevet találjanak a pingvincsapat új tagjának.

Aki nem ismeri az állatkerti szakkifejezéseket, első pillanatra meglepődhet, hogy miért jó, ha egy pingvin kezet csipkedve táplálkozik. Természetesen nem erről van szó, hiszen az augusztusban kikelt idei pingvin szigorúan csak hallal táplálkozik, de azt immár nem szülei szállítják neki, hanem a gondozója kezéből fogadja el. Ehhez hozzá kell szoktatni a madarakat, ilyenkor elkülönítik a csapattól és úgy látnak hozzá az etetéshez.

Ahogy a kis pingvin megszokja ezt az etetési formát, vissza is térhet a csapatba. Bár termetre hasonló a szüleihez, egyelőre könnyű megkülönböztetni a felnőttektől, mert még szürkés színű. A fióka szüleit Törpapának és Grünnek hívják – ami annyiban furcsa, hogy az előbbi az anya neve.

Az viszont, hogy az ő neve mi lesz, azt névadó pályázaton kívánják eldönteni, a javaslatokat erre az info@zoo.szeged.hu e-mail-címre várják.

(Forrás: Szegedi Vadaspark)

Előző sztori

Több gyógyult koronavírusos beteg vérplazmájára lenne szükség

Következő sztori

Fucsovics a nyolcaddöntőben búcsúzott a Roland Garroson

Legutóbbi hasonló cikkek