Illegális bevándorlás

71 migráns próbálkozott legutóbb egy nap alatt megyénkben

71 migráns próbálkozott legutóbb egy nap alatt megyénkben

2020. október 13., kedd
71 migráns próbálkozott legutóbb egy nap alatt megyénkben

Az egyenruhások október 12-én 0 óra és 24 óra között 9 esetbe, összesen 39 határsértőt tartóztattak fel Röszke és Szeged közigazgatási területén, valamint a Röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a migránsok közül négyen albán, nyolcan-nyolcan afgán, szír és tunéziai, tízen líbiai, egy fő pedig algériai állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Hétfőn a járőrök Domaszék és Nagylak külterületén23 illegális migránst fogtak el. A csoportok tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat. Ellenük idegenrendészeti eljárás indult, majd átadják őket a román hatóságoknak.

A tegnapi nap folyamán a nagylaki közúti határátkelőhelyen egy kamionban 2 határsértőt fedtek fel a magyar és a román rendőrök. A belépésre jelentkező bolgár honosságú járművet és vezetőjét október 12-én 8 óra 15 perckor közösen ellenőrizték a hatóságok. Ennek során a járműben két határsértőt találtak megbújva. A bolgár sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 3 esetben, összesen 7 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.