54 határsértőt tartóztattak fel egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csongrád-Csanád megyében 54 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások október 22-én 0 óra és 24 óra között nyolc esetben összesen 21 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Ásotthalom, Ruzsa, Mórahalom és Szeged közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak szír, marokkói, líbiai, iráni, illetve albán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során három román kamionban összesen 15 határsértőt találtak megbújva az egyenruhások tegnap. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány három esetben, összesen 18 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

A magyar és a lengyel zászlót gyalázta a holland napilap

Videó!
Következő sztori

Szentesi drogtermesztőre csaptak le a zsaruk

Legutóbbi hasonló cikkek