33 határsértőt fogtak egy nap alatt megyénkben

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csongrád-Csanád megyében 33 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások október 19-én 0 óra és 24 óra között négy esetben összesen 14 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Hódmezővásárhely, valamint Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak szír, afgán, líbiai, illetve algériai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A nagylaki közúti határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során egy bolgár kamion rakterében három határsértőt találtak megbújva az egyenruhások tegnap. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány négy esetben, összesen 16 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Antigén gyorsteszttel látnak el minden mentőautót

Videó!
Következő sztori

23 kiló marihuánát találtak paprika közé rejtve egy buszban Röszkén