20 kiló heroinnal bukott le az angol drogcsempész Röszkén

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal az angol férfival szemben, aki idén januárban több mint 20 kg heroint próbált Magyarország területén keresztül Németországba csempészni - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott tulajdonát képező személygépkocsit a vádlott tudtával és beleegyezésével az utazását megelőzően átalakították. Az átalakítás során az ülések alatti lábtérre ráépítettek egy fedőlemezt, amelyet ponthegesztéssel rögzítettek az eredeti gyári lemezekhez. Az átalakítás során így a gyári padozattal párhuzamosan mintegy 10 cm magasságban egy másodlagos padozatot alakítottak ki rejtekhely céljából.

A vádlott a gépkocsival Nagy-Britanniából január 16-án érkezett meg Szerbiába, ahol belgrádi tartózkodása során ismeretlen személyek segítségével 19 csomagban heroint rejtett el a fenti rejtekhelyen. A vádlott célja az volt, hogy a kábítószert Szerbiából indulva Magyarországon keresztül Németországba szállítsa.

A vádlott január 21-én az esti órákban indult el Belgrádból Magyarország felé, majd 22 órakor jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Az útlevélellenőrzés során eljáró pénzügyőrök átalakításokat véltek felfedezni a gépkocsi utasterében, ezért másodlagos vizsgálatot rendeltek el.

Az ülések eltávolítását követően láthatóvá vált a rejtekhely és lefoglalták a 19 részletben alufóliába csomagolt, összesen mintegy 22 000 gramm tömegű kábítószergyanús anyagot.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a vádlott által Magyarország területére csempészni szándékozott kábítószer heroint tartalmaz, amelynek tiszta hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát mintegy 36-szorosan haladja meg.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség az angol férfival szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Előző sztori

Parkoló autónak ütközött egy másik kocsi Szegeden

Következő sztori

Beváltak a megelőző intézkedések az iskolákban