Illegális bevándorlás

126 migráns igyekezett hiába legutóbb Csongrád-Csanádban

126 migráns igyekezett hiába legutóbb Csongrád-Csanádban

2020. október 30., péntek
126 migráns igyekezett hiába legutóbb Csongrád-Csanádban

A járőrök október 29-én 0 óra és 24 óra között 15 esetben összesen 107 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Ruzsa, Röszke, Deszk, Kiszombor, Öttömös és Kübekháza közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok afgán, szír, algériai, indiai, iraki, marokkói, bangladesi, líbiai, illetve palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök terepkutatás során tegnap hajnalban egy alagutat fedeztek fel Ásotthalom külterületén. Az átjáró átvezet a szerb-magyar határon húzódó ideiglenes biztonsági határzár alatt. A hatóságok a szemlét követően helyreállítják a helyszínt az eredeti állapotnak megfelelően.

Az egyenruhások a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen 8 óra 30 perckor egy teherautó rakterének ellenőrzése során három, magát afgán állampolgárnak valló személyt fedtek fel. A bolgár sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány négy esetben, összesen 16 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.