Krimi

Vasvillával szúrtak meg egy kormánytisztviselőt egy csongrád-csanádi faluban

Vasvillával szúrtak meg egy kormánytisztviselőt egy csongrád-csanádi faluban

2020. szeptember 28., hétfő
Vasvillával szúrtak meg egy kormánytisztviselőt egy csongrád-csanádi faluban

A megalapozott gyanú szerint szeptember 24-én a délelőtti órákban a járási hivatal három kormánytisztviselője jelent meg az egyik megyei faluban, hogy a gyanúsítottnál környezettanulmányt készítsenek. A hivatalos eljárásuk során a kormánytisztviselők kitűzőt viseltek, valamint már korábban is eljártak a gyanúsítottnál, így a férfi őket ismerte.

A tanulmány készítése során a gyanúsított a kapun belül állt, míg a sértettek a kapun kívül tartózkodtak és így intéztek kérdéseket a jegyzőkönyvet vezetve a férfihez. Az egyik kérdést követően a gyanúsított hátrament az udvarba és magához vett egy vasvillát, majd a kapun kilépve a sértettek felmenőit szidalmazva közölte velük, hogy takarodjanak.

A gyanúsított cselekményétől megrémülve a hivatalos személynek minősülő férfi és két nő a szolgálati gépkocsijukhoz szaladtak. Ezzel azonban a gyanúsított nem elégedett meg,

a vasvillával a gépkocsi tetejére ütött, majd a jobb oldali ablaküveget bezúzta és a vasvillával a jobb első ülésen ülő férfit vállon szúrta. A sértettnek a szúrás, valamint a kitört szilánkok miatt 8 napon belül gyógyuló vérző sérülései keletkeztek.

A sérült férfi gépkocsit vezető társának azonban sikerült az autót elindítania és a helyszínről elmenekülniük, megakadályozva így a további súlyosabb sérülések okozását is.

A hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint a súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban a járási ügyészség a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a letartóztatás egy hónapra történő elrendelését. Indítványát az ügyészség indokolta azzal is, hogy a férfi végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el a cselekményt, valamint ellene nyomozati szakban más büntetőeljárás is folyamatban van.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva a férfi letartóztatását egy hónapi időtartamra elrendelte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.