Vasvillával szúrtak meg egy kormánytisztviselőt egy csongrád-csanádi faluban

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak a letartóztatását, aki az egyik megyei járási kormányhivatal tisztviselőit kergette el és okozott egyiküknek sérülést - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint szeptember 24-én a délelőtti órákban a járási hivatal három kormánytisztviselője jelent meg az egyik megyei faluban, hogy a gyanúsítottnál környezettanulmányt készítsenek. A hivatalos eljárásuk során a kormánytisztviselők kitűzőt viseltek, valamint már korábban is eljártak a gyanúsítottnál, így a férfi őket ismerte.

A tanulmány készítése során a gyanúsított a kapun belül állt, míg a sértettek a kapun kívül tartózkodtak és így intéztek kérdéseket a jegyzőkönyvet vezetve a férfihez. Az egyik kérdést követően a gyanúsított hátrament az udvarba és magához vett egy vasvillát, majd a kapun kilépve a sértettek felmenőit szidalmazva közölte velük, hogy takarodjanak.

A gyanúsított cselekményétől megrémülve a hivatalos személynek minősülő férfi és két nő a szolgálati gépkocsijukhoz szaladtak. Ezzel azonban a gyanúsított nem elégedett meg,

a vasvillával a gépkocsi tetejére ütött, majd a jobb oldali ablaküveget bezúzta és a vasvillával a jobb első ülésen ülő férfit vállon szúrta. A sértettnek a szúrás, valamint a kitört szilánkok miatt 8 napon belül gyógyuló vérző sérülései keletkeztek.

A sérült férfi gépkocsit vezető társának azonban sikerült az autót elindítania és a helyszínről elmenekülniük, megakadályozva így a további súlyosabb sérülések okozását is.

A hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint a súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban a járási ügyészség a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a letartóztatás egy hónapra történő elrendelését. Indítványát az ügyészség indokolta azzal is, hogy a férfi végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el a cselekményt, valamint ellene nyomozati szakban más büntetőeljárás is folyamatban van.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva a férfi letartóztatását egy hónapi időtartamra elrendelte.

Előző sztori

Hármas karambol történt Vásárhely határában

Videó!
Következő sztori

Zsinórban harmadszor nyert a Szeged-Csanád GA

Legutóbbi hasonló cikkek