Közélet

Szegeden már készül a „lex Joób"

Szegeden már készül a „lex Joób"

2020. szeptember 24., csütörtök
Szegeden már készül a „lex Joób"

Keddi sajtótájékoztatóján Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke mutatott rá, hogy az áfacsalás gyanújával előzetes letartóztatásban ülő Joób Márton továbbra is kapja fizetését a szegedi önkormányzattól tanácsnoki munkájáért, továbbá tiszteletdíjra jogosult a Sport és Fürdők Kft.-től felügyelőbizottsági tagságáért.

Mindezt úgy, hogy a munkáját nem tudja ellátni. Mivel közpénzből történik a kifizetés, ez akár hűtlen kezelésnek is minősülhet

- jelentette ki az önkormányzati képviselő.

Joób Márton távollétében képviselet nélkül marad a közgyűlésben az újszegedi választókörzete, a Sport és Fürdők Kft. felügyelőbizottsága pedig határozatképtelen, továbbá a választókerületben felhasználható pénzek kifizetése az úgynevezett választókerületi alapból is lehetetlenné vált.

Egyelőre nem tudunk arról, hogy Joób Márton tervezi-e visszaadni mandátumát, de arról sem, hogy ezt az Összefogás Szegedért-frakció szorgalmazná. Úgy tűnik azonban, hogy Botka László bizalmasának segítségére siet most a baloldali többségű önkormányzat és változtat a pénz kifizetéséről határozó rendeleten.

- Az eredeti rendeletben az szerepel, hogy a választókerületi alap felhasználásról egy tisztviselő, tehát a polgármester vagy az alpolgármester is dönthet. Ezen elég sokan felháborodtak, mert ezzel sérül a képviselői szabadság, éppen ezért került bele egy módosítás, hogy a képviselő akadályoztatása esetén 60 nap után tehetik csak meg.

Minden bizonnyal az újszegedi Joób-körzetet érintő, felhasználatlanul maradó hatmillió forint képviselői alap megmentése érdekében javasolják a rendelet módosítását, így egyértelműen Lex Joób-ként tekinthetünk rá!

- fejtette ki Tápai Péter, a bizottság elnöke.





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.