Szabó Bálint: Botka felelőtlen, szórja a szegediek pénzét és játszik az egészségükkel

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Mindenki Szegedért Mozgalom vezetője szerint a tömegrendezvények rászabadíthatják a járványt Szegedre.

Mint arról beszámoltunk, rizikós hazárdjátékot űzött a városvezetés azzal, hogy több ezer szegedi jelenlétében megrendezte hétvégén a nagyszabású légi show-t. Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért mozgalom vezetője szerint saját magnak mondott ellent Botka László, amikor a rendezvény megtartása mellett döntöttek.

– A polgármester szeptember 4-én egy Facebook-bejegyzésben nagyon helyesen arra kérte a szegedieket, hogy kerüljék a tömeget. Ezt követően teljesen érthetetlen módon az önkormányzati cégek megszervezték az idei szezon legnagyobb tömegrendezvényét, ahol esély sem volt betartani a járványügyi előírásokat – fogalmazott az önkormányzati képviselő.

Rekordszámú megbetegedés a megyében
Kedden rekordszámú, ötvenhárom új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Csongrád-Csanád megyében, így a fertőzöttek száma 476-ra emelkedett.

Hozzátette, annak ellenére, hogy nagyon erősen berobbant a járvány második hulláma, a szegedi önkormányzat nem vezet be újabb óvintézkedéseket, hanem tetőzi a bajt ezekkel a rendezvényekkel.

Ezek a tömegrendezvények rászabadíthatják a koronavírus-járványt az egész városra

– vélelmezi Szabó.

Megemlítette, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben, amikor valamennyi önkormányzati cégnél megszorítások lépnek életbe, és amíg országszerte lemondták az ünnepségeket, addig Szegeden helikopterből tüzijátékoztak, mintha a város gazdasága csak úgy dübörögne.

Botka László felelőtlen, szórja a szegediek pénzét és játszik a városban élők egészségével

– fogalmazott Szabó Bálint.

Kiemelte, egy-egy ilyen tömegrendezvény a hatóságok munkáját is megnehezíti a kontaktkutatások terén, ugyanis egy ember több száz másikkal kerül másfél méteres távolságon belülre. Erről egyébként Sándor Judit fotóriporter kollégánk galériája is árulkodik.

Előző sztori

Sárkány és fémdetektor is várja a látogatókat Vásárhelyen

Következő sztori

Lezárult a Partfürdő fejlesztését célzó projekt

Legutóbbi hasonló cikkek