Közélet

Szabó Bálint: Botka felelőtlen, szórja a szegediek pénzét és játszik az egészségükkel

Szabó Bálint: Botka felelőtlen, szórja a szegediek pénzét és játszik az egészségükkel

2020. szeptember 15., kedd
Szabó Bálint: Botka felelőtlen, szórja a szegediek pénzét és játszik az egészségükkel

Mint arról beszámoltunk, rizikós hazárdjátékot űzött a városvezetés azzal, hogy több ezer szegedi jelenlétében megrendezte hétvégén a nagyszabású légi show-t. Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért mozgalom vezetője szerint saját magnak mondott ellent Botka László, amikor a rendezvény megtartása mellett döntöttek.

– A polgármester szeptember 4-én egy Facebook-bejegyzésben nagyon helyesen arra kérte a szegedieket, hogy kerüljék a tömeget. Ezt követően teljesen érthetetlen módon az önkormányzati cégek megszervezték az idei szezon legnagyobb tömegrendezvényét, ahol esély sem volt betartani a járványügyi előírásokat – fogalmazott az önkormányzati képviselő.

Rekordszámú megbetegedés a megyében
Kedden rekordszámú, ötvenhárom új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Csongrád-Csanád megyében, így a fertőzöttek száma 476-ra emelkedett.

Hozzátette, annak ellenére, hogy nagyon erősen berobbant a járvány második hulláma, a szegedi önkormányzat nem vezet be újabb óvintézkedéseket, hanem tetőzi a bajt ezekkel a rendezvényekkel.

Ezek a tömegrendezvények rászabadíthatják a koronavírus-járványt az egész városra

– vélelmezi Szabó.

Megemlítette, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben, amikor valamennyi önkormányzati cégnél megszorítások lépnek életbe, és amíg országszerte lemondták az ünnepségeket, addig Szegeden helikopterből tüzijátékoztak, mintha a város gazdasága csak úgy dübörögne.

Botka László felelőtlen, szórja a szegediek pénzét és játszik a városban élők egészségével

– fogalmazott Szabó Bálint.

Kiemelte, egy-egy ilyen tömegrendezvény a hatóságok munkáját is megnehezíti a kontaktkutatások terén, ugyanis egy ember több száz másikkal kerül másfél méteres távolságon belülre. Erről egyébként Sándor Judit fotóriporter kollégánk galériája is árulkodik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.