Rendesen kiosztotta az “aggódó” sajtót a cseh miniszterelnök

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A cseh miniszterelnöknél elfogyott a cérna egy újabb "jogállamiságot" érintő újságírói kérdéskor. Nem is maradt adós a válasszal, de nem olyannal, mint amire elsőre számítani lehetett. 

https://www.facebook.com/domotor.csaba.gov/videos/595742037761619/

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délután a szlovéniai Bledbe utazott, ahol részt vett a 15. Bled Stratégiai Fórum nemzetközi konferencián a V4 vezetőkkel együtt.

Elmondta: az idei konferenciát a koronavírus utáni világ kihívásai és lehetőségei, valamint a brexit jegyében tartják meg számos ország állam- és kormányfője részvételével.

A hétfő délelőtti, angol nyelven zajló fórumon Orbán Viktoron kívül Aleksandar Vucic, Szerbia elnöke, Andrej Babis cseh, Janez Jansa szlovén, Mateusz Morawiecki lengyel, Andrej Plenkovic horvát és Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök személyesen, Giuseppe Conte olasz kormányfő, Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke és Kristalina Georgieva, a Nemzetközi Valutaalap igazgatója pedig online kapcsolaton keresztül cseréltek eszmét a szomszédsági, regionális és globális ügyekről.

A sajtókonferencián kapta Babis azt a kérdést, amire kiakadt.

Előző sztori

Koncz Zsuzsa és Malek Andrea is fellép a szegedi zsidó kulturális fesztiválon

Következő sztori

Később rendezik meg a Vásárhelyi Őszi Tárlatot