Ötven migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csongrád-Csanád megyében 50 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások szeptember 25-én 0 óra és 24 óra között 7 esetben összesen 30 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Ásotthalom és Szeged közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a migránsok közül két-két fő algériai és líbiai, 10-en afgán, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 5 esetben, összesen 20 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Tovább emelkedik a fertőzöttek száma Csongrád-Csanádban

Következő sztori

A lengyelektől jöhet a világ első hatékony COVID-gyógyszere

Legutóbbi hasonló cikkek