/

Nem marad el a Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kialakult egészségügyi helyzet ellenére is megrendezik a 21. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivált október 15. és 18. között, igaz, online formában.

A Szeged IGF a legrégebben működő és egyben az egyik legjelentősebb gitáresemény Magyarországon, amely a gitár kiváló művészeit és színes programokat hoz el a világ minden tájáról. A rendezvény négy kategóriában nyújt kikapcsolódás, izgalmat vagy épp hasznos információt:

  • Szórakozás a gitár széles látókörű rajongóinak, melynek csak a képzelet szab határt. A legkülönfélébb zenei stílusokban, lehet az klasszikus, világ- vagy könnyűzene és meglepő kombinációkban más művészeti ágakkal. Ezen online események helyszínei koncerttermek, bárok, templomok vagy épp az otthoni kényelmes fotel, az élő internetes közvetítésnek köszönhetően.
  • Interaktív gitároktatás amatőröknek, tanulóknak, gyerekeknek, akik elismert zenészektől tanulhatnak
  • Izgalmas, nyilvános verseny a klasszikus gitár fiatal sztárjaival a világ élvonalából, ezenfelül showcase, mesterkurzus számukra
  • Kapcsolatépítési lehetőség, workshop kíváncsi szakembereknek (zenészek, menedzserek, fesztivál promóterek, zenei intézetek vezetői, producerek, zenei újságírók)

A professzionális struktúrán alapuló összefogás a feltörekvő gitárművészeknek promóciós és oktatási lehetőséget biztosít, a résztvevő fesztiválok között művészeket, eseményeket és Európa fő
gitáreseményét megosztva. A fő cél, a fiatal sztárok karrierjének nemzetközi színtéren való segítése, erősíteni az európai piacot és a világ többi részével együttműködve egy modern, stabil klasszikus gitár
színtér kialakítása.

A Szeged IGF büszke rá, hogy a fesztivál első éveitől kezdve telt házas koncertekkel és jelentős médiaérdeklődést generálva tudott hozzájárulni a klasszikus gitár népszerűsítéséhez Magyarországon. A fesztivált Pavlovits Dávid gitárművész-zeneszerző alapította 1999-ben. Ő maga több mint 30
országban lépett fel, olyan kultikus helyeket megjárva, mint New Yorkban a Carnegie Hall, illetve Montreal, Moszkva, Ankara, Sanghaj. A Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának docenseként az ország egyik legnépszerűbb és legsikeresebb klasszikus gitár közösségét fogja össze. A Virtuózok komolyzenei tehetségkutató győztesei közül többen is az ő tanítványai voltak.

Előző sztori

Orbán szerint Vera Jourová megsértette hazánkat, távoznia kell pozíciójából

Következő sztori

Téli ruháért csokit adnak a Centerkében