Nem csökken a migránsáradat Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 64 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 62 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 2 fő bejutását pedig megakadályozták - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök szeptember 21-én 0 óra és 24 óra között tíz esetben összesen 62 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Mórahalom és Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok közül 20-an szír, 32-en afgán, hárman palesztin, ketten iraki, egy-egy fő pedig marokkói, algériai, dél-afrikai, bangladesi és kameruni állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány egy esetben két migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Kiderült, hogy mikor kötelező a koronavírusteszt elvégzése

Következő sztori

Sok szingli él Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek