Krimi

Menekült az embercsempész, de elkapták Röszke közelében

Menekült az embercsempész, de elkapták Röszke közelében

2020. szeptember 11., péntek
Menekült az embercsempész, de elkapták Röszke közelében

A vádirat szerint a férfi Röszke közelében, a szerb–magyar zöldhatáron ismeretlen személy által előzetesen átkísért migránsokat vett fel szerb rendszámú autójába. Velük megbízója utasítására Magyarország belseje felé indult, annak érdekében, hogy Nyugat-Európába szállítsa őket. A főúton haladó gépkocsit a rendőrjárőr gyanúsnak ítélte, ezért igazoltatni akarta. Amikor ezt a vádlott észlelte, megpróbálta az igazoltatást elkerülni. Gyorsított, azonban elvesztette uralmát a jármű felett, nagy sebességgel a füves útpadkára sodródott, majd egy közúti jelzőtáblát is kidöntve állt meg. Ezután a gépkocsi utasteréből 4, míg csomagteréből 2, magát szír illetve palesztin állampolgároknak valló személy került elő, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

A férfit az ügyészség államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, társtettességben elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatás kényszerintézkedés alatt álló vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.