/

Menekült az embercsempész, de elkapták Röszke közelében

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki idén július 6-án, a hajnali órákban, járművében 6 külföldit csempészett Szeged határában - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a férfi Röszke közelében, a szerb–magyar zöldhatáron ismeretlen személy által előzetesen átkísért migránsokat vett fel szerb rendszámú autójába. Velük megbízója utasítására Magyarország belseje felé indult, annak érdekében, hogy Nyugat-Európába szállítsa őket. A főúton haladó gépkocsit a rendőrjárőr gyanúsnak ítélte, ezért igazoltatni akarta. Amikor ezt a vádlott észlelte, megpróbálta az igazoltatást elkerülni. Gyorsított, azonban elvesztette uralmát a jármű felett, nagy sebességgel a füves útpadkára sodródott, majd egy közúti jelzőtáblát is kidöntve állt meg. Ezután a gépkocsi utasteréből 4, míg csomagteréből 2, magát szír illetve palesztin állampolgároknak valló személy került elő, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

A férfit az ügyészség államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, társtettességben elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatás kényszerintézkedés alatt álló vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Az év legnagyobb utánpótlás-versenyét rendezik a jövő héten Szegeden

Következő sztori

Újabb tizennyolc fertőzöttet találtak Csongrád-Csanádban