Mellékutakat újítottak fel Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Biztonságosabban lehet közlekedni a tápéi Pitypang utcában és a Dorozsmához közeli Öreghegy dűlőben az útfelújítás után, amely a Vidékfejlesztési Program keretében valósult meg 116,2 millió forintos európai uniós támogatásból, és több mint 70 millió forintos önkormányzati forrásból.

Az év elejére elkészült Pitypang utca 385 méter hosszan kapott aszfaltburkolatot, ezáltal megnőtt az út teherbírása, és biztonságosabban lehet rajta közlekedni. Ebből 340 méter külterületi útszakasz uniós támogatásból készült el, 45 méter belterületi szakaszt pedig saját önerőből újított fel az önkormányzat.

A Széksósi útba torkolló Öreghegy dűlőben három utca – a Baltacin, az Öreghegyi és a Füzértekercs – kapott 1912 méter hosszan bitumenburkolatot, amelyen biztonságosabban lehet közlekedni, és az időjárás viszontagságainak is ellenáll. Az Öreghegyi utca 350 méteres szakaszán zúzott követ terítettek a földútra a közelben húzódó gazvezeték miatt.

Az Újszentiván község önkormányzatával közös pályázaton beszereztek két erőgépet is a külterületi utak karbantartására. A község 9,9 millió forinttal részesedett a támogatásból. A pályázaton Szeged egy erőgépet szerzett be az utak fenntartására. Újszentiván szintén egy erőgépet tudott beszerezni az utak karbantartásához szükséges kiegészítőkkel (például hótoló, padkakasza).

Előző sztori

A szennyvízvizsgálat alapján az ország nagyobb részén megindult a vírus terjedése

Következő sztori

A Deák Ferenc Gimnáziumban is találtak koronavírusos diákot