Közlekedés

Mellékutakat újítottak fel Szegeden

Mellékutakat újítottak fel Szegeden

2020. szeptember 9., szerda
Mellékutakat újítottak fel Szegeden

Az év elejére elkészült Pitypang utca 385 méter hosszan kapott aszfaltburkolatot, ezáltal megnőtt az út teherbírása, és biztonságosabban lehet rajta közlekedni. Ebből 340 méter külterületi útszakasz uniós támogatásból készült el, 45 méter belterületi szakaszt pedig saját önerőből újított fel az önkormányzat.

A Széksósi útba torkolló Öreghegy dűlőben három utca – a Baltacin, az Öreghegyi és a Füzértekercs – kapott 1912 méter hosszan bitumenburkolatot, amelyen biztonságosabban lehet közlekedni, és az időjárás viszontagságainak is ellenáll. Az Öreghegyi utca 350 méteres szakaszán zúzott követ terítettek a földútra a közelben húzódó gazvezeték miatt.

Az Újszentiván község önkormányzatával közös pályázaton beszereztek két erőgépet is a külterületi utak karbantartására. A község 9,9 millió forinttal részesedett a támogatásból. A pályázaton Szeged egy erőgépet szerzett be az utak fenntartására. Újszentiván szintén egy erőgépet tudott beszerezni az utak karbantartásához szükséges kiegészítőkkel (például hótoló, padkakasza).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.