Közélet

Megújult az erődtemplom és az emlékház is Óföldeákon

Megújult az erődtemplom és az emlékház is Óföldeákon

2020. szeptember 17., csütörtök
Megújult az erődtemplom és az emlékház is Óföldeákon

Simonné Sinkó Erika polgármester szerint ez a település legrégebbi épülete, feltehetően a 1213. században épülhetett, már nagyon ráfért a korszerűsítés.

Hozzátette: a legnagyobb problémát a beázások jelentették, így teljesen új tetőszerkezetet kapott, valamint a felvizesedés miatt alá is szigetelték a falait. A kapott forrásból még jutott pénz a körülötte lévő terület rendezésére, valamint újjáépítették a bejáratához vezető fahidat is.

A községben még sok látogatót vonz az emlékház is, amit ugyancsak sikerült rendbe tenni. 48 millió forintból korszerűsítették egyszerre az emlékházat, a polgármesteri hivatalt és az orvosi rendelőt.

A település parkjában lévő egykori Návay-kúria felújítása ugyanakkor még várat magára. A polgármester kifejtette: ez hatalmas falat lenne a számukra, hiszen a becslések szerint 500 millióba kerülne a beruházás és az önkormányzat éves költségvetése nem éri el a 70 millió forintot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.