/

Megújult az erődtemplom és az emlékház is Óföldeákon

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy sikeres kormányzati támogatásnak köszönhetően a püspökség összesen 83,5 millió forintból újította fel az óföldeáki erődtemplomot - számolt be a Rádió 7.

Simonné Sinkó Erika polgármester szerint ez a település legrégebbi épülete, feltehetően a 1213. században épülhetett, már nagyon ráfért a korszerűsítés.

Hozzátette: a legnagyobb problémát a beázások jelentették, így teljesen új tetőszerkezetet kapott, valamint a felvizesedés miatt alá is szigetelték a falait. A kapott forrásból még jutott pénz a körülötte lévő terület rendezésére, valamint újjáépítették a bejáratához vezető fahidat is.

A községben még sok látogatót vonz az emlékház is, amit ugyancsak sikerült rendbe tenni. 48 millió forintból korszerűsítették egyszerre az emlékházat, a polgármesteri hivatalt és az orvosi rendelőt.

A település parkjában lévő egykori Návay-kúria felújítása ugyanakkor még várat magára. A polgármester kifejtette: ez hatalmas falat lenne a számukra, hiszen a becslések szerint 500 millióba kerülne a beruházás és az önkormányzat éves költségvetése nem éri el a 70 millió forintot.

Előző sztori

Hétvégétől ismét melegedés várható

Következő sztori

Kiesett a Honvéd az Európa-ligából

Legutóbbi hasonló cikkek