/

Megállás nélkül imádkozik, a Bibliát forgatja és néha elsírja magát Joób Márton

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amint azt a SzegedMa megírta, további 90 nappal meghosszabbította a bíróság a július végén adócsalás miatt előzetes letartóztatásba került 8 férfi, köztük Joób Márton MSZP-s önkormányzati képviselő őrizetét. Joób Márton felesége most a Blikknek mesélte el, milyen volt, amikor hajnalban a rendőrség zörgetett a családi ház ajtaján.

– Hajnal hatkor jelentek meg a házunknál a nyomozók, majd bilincset tettek Marci csuklójára.

Szegény még el sem tudott búcsúzni a 11 gyermekétől. Nekem csak annyit mondott, hogy három nap múlva találkozunk, ennek ellenére a következő egy hétben semmit nem tudtam róla.

Később derült ki, hogy a járvány miatt két hétig magánzárkában volt – mondta a lapnak a képviselő felesége, Dóra, aki elárulta, férjét nagyon megviselte az első időszak.

Az első alkalommal, amikor felhívhattam, elárulta, hogy megállás nélkül imádkozott, a Bibliát forgatta és néha elsírta magát

– emlékezett vissza.

– Jelenleg a hit az egyetlen kapaszkodónk, minden egyes esti imánál azt kérjük, hogy térjen mihamarabb haza. Ezen a héten három gyerekünknek lesz a születésnapja, de biztos, hogy ez lesz az egyik legszomorúbb ünnep az életünkben. Néha valamelyik pici felriad este és az apját hiányolja. Próbálom megnyugtatni, de ez egy nehéz időszak – tette hozzá az anya.

Dóra nem érti, hogy a férje letartóztatását miért hosszabbították meg arra hivatkozva, hogy fennáll a szökés veszélye. Az asszony szerint nem életszerű, hogy egy 11 gyermekes édesapa maga mögött hagyja a családját. Az ügyészség viszont ezt nem így látta, ezért rendelték el a hosszabbítást.

Joób Márton a gyanúsítás szerint hét társával 250 milliós kárt okozó áfacsalás miatt került előzetes letartóztatásba.

Előző sztori

Tárcatolvajt keresnek a szegedi rendőrök

Következő sztori

A legjobbakat remélve hirdette meg jövő évi műsorát a Szabadtéri

Legutóbbi hasonló cikkek