Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Balhé

Ez állhat a Joób-ügy hátterében

/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Tavaly szeptemberben már felröppent olyan hír, hogy valami nincs rendben a képviselő céges ügyeivel. Akkor először nem reagált érdemben, majd tagadta a vádakat. A képviselő édesapja nem tud fia ügyéről.

Bár a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem erősítette meg, de több, egymástól független forrás viszont állítja, hogy kedden adócsalás vádjával őrizetbe vették Joób Mártont, az Összefogás Szegedért Egyesület önkormányzati képviselőjét. A magyar sajtóban is pillanatok alatt felkapott hírre az önkormányzat szűkszavú közleményét adott ki, és igyekezett azonnal a legtávolabb tolni a város család- és szociálpolitikáért, valamint sportért felelős tanácsnokának ügyét. Mint írták, nem tudtak Joób Márton céges ügyeiről, az a képviselői munkáját nem érintette, valamint reményüket fejezték ki, hogy tisztázza magát a vádak alól.

Az ügy hátterében az a számlavásárlási ügy állhat, amiről tavaly szeptember végén Tápai Péter, a Fidesz szegedi alelnöke beszélt egy sajttájékoztatón. Akkor Tápai felszólította Joóbot, tisztázza magát, hogy miért folyik ellene eljárás, azonban ezt nem tette meg. Joób Márton eleinte nem beszélt az ügyéről, később tagadta az ellene felhozott vádakat.

Joób Márton telefonja kedden elérhetetlen volt már, a Délmagyarországnak viszont sikerült elérni a képviselő édesapját. Joób István röviden azt mondta a lapnak,  hogy nem tud az őrizetbevételről, és szerinte a fia cégügyei is rendben vannak.

Megkérdeztünk egy jogászt, hogyha bizonyítottá válnak a vádak, akkor milyen ítélet születhet. Bár az ügy részletei nem ismertek, annak körülményeit mérlegelve valós az adócsalás, akkor a legminimálisabban adható büntetés 2 év szabadságvesztés. Ebben az esetben minősítő körülmény lehet, hogy különösen nagy vagyoni hátrányt okozott, jellegét tekintve ez üzletszerű elkövetés volt, illetve esetlegesen az ügy jellegéből ítélve a bűnszervezetben történt csalás is bekerülhet a minősítések közé, ami már 5-10 évig terjedő szabadságvesztést vonhat maga után. A gyakorlat szerint a középmértékhez közelítő ítélet születhet. Enyhítő körülmény lehet a büntetlen előélet és az, hogy többgyermekes édesapáról van szó.

Szegedi Fidesz: ha igazak a vádak, távoznia kell Joóbnak a közéletből
A Szegedi Fidesz döbbenten értesült arról, hogy tegnap áfacsalás  gyanújával őrizetbe vette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Joób  Mártont, Botka László bizalmasát, a szegedi önkormányzat család-,  szociálpolitikai és sportért felelős tanácsnokát, MSZP-s önkormányzati  képviselőt. Ha a hatóság által megfogalmazott vádak beigazolódnak, úgy Botka László bizalmasának nincs keresnivalója  a szegedi közéletben. Szegedi Fidesz

 

 

Tovább olvasom

Balhé

A városvezetés hallgat, hogy mi lesz Joób tanácsnoki pozíciójával

/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Jelenleg ugyanis közvetlenül vehet részt a városvezetésben és Botka Lászlóval közösen készíthet elő különféle koncepciókat. Pár napja viszont őrizetbe vették, mert 250 millió forintos adócsalásba keveredett. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Balhé

Nyilvánosan köszönt el Joób Márton felesége

/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Közösségi oldalán búcsúzott az asszony, akinek a férjét komoly bűncselekménnyel vádolhatják.

Tovább olvasom

Balhé

Elfogultságot jelentettek a szegedi bírók a Joób-ügyben

/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Csütörtökön derül ki, hol tárgyalják majd a szegedi képviselő botrányos ügyét. Szegeden valamennyi büntető ügyszakos bíró elfogultságot jelentett be!

Tovább olvasom

Aktuál