Magyar kupa: csak a HFC örülhetett a megyei csapatok közül

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád megyei csapatok közül csak a Hódmezővásárhelyi FC jutott tovább a MOL Magyar kupa legjobb 64 csapata közé. A Szeged-Csanád GA koronavírus miatt elmaradt mérkőzését október 7-én pótolják.

Közbeszólt a koronavírus

Mint ismeretes, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia veszprémi vendégjátékára nem került sor, ugyanis a bakonyi együttesnél öt személy is pozitív koronavírustesztet produkált. A találkozót október 7-én 14 órakor pótolják majd.

Kijött az osztálykülönbség

A Szegedi VSE a Szombathelyi Haladást fogadta Mórahalmon. A másodosztályú Vas megyeiek negyedóra elteltével előnyhöz jutottak Rácz Ferenc találatával. A harmincnegyedik percben Tóth Barna megduplázta a vendégek előnyét. A fordulást követően hiába próbálkozott az SZVSE, nem sikerült szépíteni, Rácz pedig a tíz perccel a lefújás előtt, büntetőből beállította a 3-0-s végeredményt.

MOL Magyar kupa, 6 forduló
Szegedi VSE–Haladás 0–3 (0-2)
Mórahalom, vezette: Dolnegó Bálint (Sinkovicz, Volentics).
Szegedi VSE: Leidnler – Kormányos (Bakó, 76.), Vastag, Pócs, Csanádi (Kelemen B., 81.), Göncző, Dóra, Kelemen V., Papp (Mészáros, 76.), Zsoldos, Jurcsek. Játékos-edző: Kelemen Balázs.
Haladás: Verpecz I. (Simon, 80.) – Tóth D., Tóth B. (Tóth M., 74.), Devecseri, Rácz, Doktorics (Schuszter, 66.), Horváth, Kelemen D., Németh J., Németh M., Jancsó. Vezetőedző: Mátyus János.
Gól: Rácz F. (15., 80.– büntetőből), Tóth B. (34.)

Tisztes makói helytállás

A Siha Zsolt vezette Makó FC az NB II. tizedik helyén álló Pécset látta vendégül hazai pályán. A találkozó első félideje egyenrangú ellenfelek küzdelmét hozta, gól azonban nem született. A második játékrész elején két perc alatt kétszer kapitulált a házigazda, előbb Németh, majd Batizi-Pócsi talált a hálóba. A folytatásban mindent megtett a szépítés érdekében a Makó, Babolek még a kapufát is eltalálta, majd a korábban a SZEOL-ban futballozó Rácznak kellett a gólvonalról mentenie. A pécsiek egy kontratámadás végén megszerezték a mindent eldöntő harmadik góljukat, a hagymavárosiaknak pedig a csereként beállt Rabecz találatával összejött a jól megérdemelt becsületgól.

Makó FC–Pécsi MFC 1–3 (0-0)
Makó, vezette: Takács Tamás (Vrbovszki, Pogonyi).
Makó FC: Szalkai – Belanka, Juhász, Seres (Molnár O., 85.), Horváth E. (Tamaskó, 66.), Babolek, Varga R. (Rabecz, 77.), Zámbori, Magyar, Sirokmán, Gémes. Vezetőedző: Siha Zsolt.
Pécsi MFC: Hermány – Németh, Keresztes (Rácz, a szünetben), Grabant, Óvári, Gajág, Bohata (Adamcsek, 60.), Archie, Batizi-Pócsi (Tihanyi, 66.), Hegedűs, Króner. Vezetőedző: Vas László.
Gól: Rabecz (81.), ill. Németh (47.), Batizi-Pócsi (49.), Adamcsek (76.).

Három kiállítás, egy gól, vásárhelyi továbbjutás

Talán az egyik legtávolabbi ellenfelet kapta a sorsolásnál a HFC, amely a Győr-Moson-Soproni megyei első osztályban vitézkedő Abdához látogatott szombaton. A mérkőzésen sokáig nem született gól, de a 82. percben aztán megtört a jég és Bata találatával megszerezték a vezetést a sárga-kékek. A találkozó hajrája is tartogatott izgalmakat, előbb a hazaiaktól Kozmát, majd a vendégektől Katonát és a gólszerző Batát is kiállította a játékvezető, így a vásárhelyiek kilenc emberrel fejezték be a számukra továbbjutást hozó mérkőzést.

Abda SC–Hódmezővásárhelyi FC 0–1 (0-0)
Abda, vezette: Miráki Gábor (Kiss, Lovas).
Abda SC: Boráros – Nagy Á. (Bodor, 64.), Korsós, Kozma, Balogh L., Kovács Zs. (Gál, 60.), Jász, Pintér, Szücs G. (Szekeres, 78.), Tóvizi, Árbik. Vezetőedző: Kovács Zsolt.
HFC: Weszelovszky – Tóth J., Darida, Selyem (Gyüre, a szünetben), Bata, Tapiska, Orosz, Ludánszki, Katona, Orovecz (Mohácsi, 58.), Forró. Vezetőedző: Szűcs Róbert.
Gól: Bata (82.).
Kiállítva: Kozma (84.), ill. Katona (87.), Bata (92.).

Tízperces rövidzárlat

A megyei I. osztályú Mórahalom az NB III. Keleti-csoportban szereplő Gyöngyöst fogadta. Az első félidő gól nélküli döntetlennel zárult, a második felvonás közepén azonban tíz perc leforgása alatt három gólt szerzett a vendégegyüttes, amely így magabiztos győzelemmel lépett tovább a legjobb 64 csapat közé a Magyar kupában.

Mórahalom VSE–Gyöngyösi AK 0–3 (0-0)
Mórahalom, vezette: Tóth Róbert (Váczi, Tasnádi).
Mórahalom VSE: Vígh – Vincze (Suhajda, 75.), Baji, Papp D. (Malatinszki Á., 69.), Budai, Király, Kiss M. (Malatinszki D., 81.), Kemenczés, Dobák T., Bokányi, Szalma. Vezetőedző: Hódi Mihály.
Gyöngyösi AK: Erdei (Szalay, 38.) – Ambrose (Fodor, 81.), Földi, Májer, Pölöskei, Eichenvalder (Botos, 75.), Molnár M., Telinger, Tarnai, Borbély, Csillik. Vezetőedző: Simon Antal.
Gól: Ambrose (65., 75.), Pölöskei (73.).

Előző sztori

Így ellenőrzik a boltokban a maszkviselést

Következő sztori

Híre már megelőzte: Raktárkoncert, összefogás a hazai könnyűzenéért