Legutóbb 42 határsértőt fogtak Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csongrád-Csanád megyében 42 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások szeptember 7-én 0 óra és 24 óra között 11 esetben összesen 31 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Öttömös és Makó közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a férfiak szír, afgán, algériai, líbiai, marokkói, bangladesi, iraki, török, illetve palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A magyar és a román rendőrök tegnap 2 óra 30 perckor közösen ellenőriztek egy román honosságú tehergépjárművet a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen. Az ellenőrzés megállapította, hogy a raktérben 10 személy bújt meg. A csoport tagjai vietnámi állampolgárnak vallották magukat. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A román állampolgárságú sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány egy migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Véget ér a szalakóták védelmére indult program

Következő sztori

Több mint 1100-an vettek részt a nyári diákmunkában Csongrád-Csanád megyében