Közélet

Kiderült, miért tilos alkoholt fogyasztani a szegedi kollégiumokban

Kiderült, miért tilos alkoholt fogyasztani a szegedi kollégiumokban

2020. szeptember 2., szerda
Kiderült, miért tilos alkoholt fogyasztani a szegedi kollégiumokban

Néhány nappal ezelőtt felröppent egy sajtóhír, miszerint tilos lesz a szegedi egyetemi kollégiumokban az alkoholfogyasztás. A hír kapcsán megkerestük az SZTE sajtóosztályát, az értesülésünk megerősítést nyert. Válaszlevelükben hangsúlyozták, az egyetem legfőbb célja, hogy megakadályozza a koronavírus-járvány terjedését és a gócpontok kialakulását. Ennek érdekében számos intézkedést vezettek be az egyetemi kollégiumok területein is.

Azon nemzetközi és határon túli magyar hallgatóknak, akik részére az országba történt belépésekor karanténkötelezettséget állapítottak meg, egy alkalommal térítésmentesen biztosítjuk a karanténkötelezettség alóli mentesítéshez szükséges két darab PCR-teszt elvégzését. Akiknek a karantén idejére a lakhatásuk más módon nem biztosított, karanténkollégiumi elhelyezést teszünk lehetővé – olvasható a válaszukban.

A kollégiumokban bevezetett óvintézkedések:

· a kollégiumba való belépéskor pretriázs kérdőív kitöltése és kézfertőtlenítő használata kötelező

·         a kollégiumban a vendégfogadás szünetel, vagyis csak az ott lakó hallgatók tartózkodhatnak az épületekben

·         a kollégium épületében a lakószobákon kívül a maszk használata kötelező

·         a  közös helyiségekben és a közlekedőkben a távolság tartás szabályai érvényesek (min. 1,5 m)

·         a konyhákban egyidejűleg maximum annyi fő tartózkodhat, amennyi tűzhely van a helyiségben

·         a tanulószobák, társalgók, klubszobák, konditerem használatakor alkalmazni kell a távolságtartás szabályait és legfeljebb annyi fő tartózkodhat ott, hogy ez érvényesülni tudjon

·         liftet egyszerre csak egy ember használhatja

·         a kollégium területén bármilyen rendezvény tartása tilos

· a kollégium területén az alkoholfogyasztás tilos, mivel az alkohol fertőtlenítő hatása révén befolyásolhatja a PCR-teszt eredményét

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.