/

Joób Márton visszahívását kérte a szegedi Fidesz és a KDNP

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A letartóztatásban lévő Joób Márton  önkormányzati képviselő tisztségeiből való visszahívását kérték a Fidesz és a KDNP politikusai a Tisza-parti város közgyűlésének pénteki ülésén.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága indított nyomozást bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt a szórólapterjesztéssel foglalkozó gazdasági társaságot vezető képviselő és hét társa ellen. A gyanú szerint a csoport 2013 és 2017 között, öt éven át fiktív számlázással csaknem 250 millió forint kárt okozott a költségvetésnek. A Kecskeméti Járásbíróság július 30-án elrendelte a gyanúsítottak letartóztatást, amelyet később 90 nappal meghosszabbított.

A közgyűlés tagjai egyetértettek abban, hogy a politikust megilleti az ártatlanság vélelme, amit az ellenzék is osztott. A Fidesz és KDNP képviselői szerint azonban ennek ellenére elfogadhatatlan, hogy Joób Márton munkavégzés nélkül vesz fel tiszteletdíjat, körzetének lakói pedig képviselet nélkül maradnak.

Tápai Péter (Fidesz) azt kérte Botka Lászlótól, hogy kezdeményezze Joób Márton visszahívását a közgyűlés család-, szociálpolitikai és sportért felelős tanácsnoki posztjáról, valamint a Szegedi Sport és Fürdők Kft. felügyelőbizottságából. Mint mondta,

a tanácsnoki tisztségre a polgármester javasolta a politikust, így a visszahívást is neki kellene kezdeményeznie, az önkormányzati cég felügyelőbizottsága pedig a képviselő “akadályoztatása miatt” határozatképtelen.

Botka László szerint a közgyűlés nem foszthat meg képviselőt mandátumától, Joób Márton választott tisztségéből való visszahívására pedig nem érkezett előterjesztés.

Előző sztori

Huszárvágás a Ford-műveknél: 8 órára csökkentett munkaidő

Következő sztori

Kötelező a maszkviselés a vásárhelyi piacon

Legutóbbi hasonló cikkek