Tanulmányi versenyt hirdet az SZTE jogi kara középiskolások számára

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Both Ödön Emlékversenyt hirdet középiskolai tanulóknak. A közjogtörténeti alapismereti tesztből és a Pecha Kucha prezentációs módszeren alapuló szóbeli előadásból álló versenyre 2020. november 30-ig várják a 11. és 12. osztályos tanulókból álló háromfős csapatok jelentkezését.

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara a jog- és politikatörténet, valamint a közügyek és a jogrendszerek, illetőleg a jogi és államtudományi stúdiumok iránt érdeklődő középiskolás tanulók számára – a Kar egykori kiváló jogtörténész oktatóegyéniségének nevét viselő – Both Ödön Emlékversenyt hirdet, amely egyedülálló lehetőséget nyújt a jelentkezők számára, hogy már az egyetemi tanulmányaik megkezdése előtt elmélyíthessék jogtörténeti ismereteiket és szélesíthessék jogi gondolkodásukat.

A tanulmányi versenyre 11. és 12. osztályos tanulókból álló háromfős csapatok jelentkezését várják az ország valamennyi középiskolájából, a jelentkezési határidő: november 30-a. A 2021. január 15-én megrendezésre kerülő versenyen legalább 6, legfeljebb 12 csapat vehet részt, kiválasztásuk a jelentkezési űrlapok visszaküldésének időbeli sorrendje alapján történik.

A versenyen a csapatoknak először egy elektronikus felületen (ún. CooSpace rendszeren) kell a dualizmuskori Magyarország közjogtörténetére vonatkozó, változatos típusú kérdésekből álló közismereti tesztet megoldaniuk, majd egy előre meghatározott témából, az ún. Pecha Kucha prezentációs módszeren alapuló szóbeli előadást kell tartaniuk.

A versenyen az első három helyezést elérő csapat összesen 600.000 forint értékű díjazásban részesülhet. A további részleteket tartalmazó jelentkezési felhívás itt tekinthető meg.

További információ kérhető Prof. Dr. Görög Mártától, az SZTE ÁJTK dékánjától a gorogm@juris.u-szeged.hu címen.

(Forrás: SZTE)

Előző sztori

Marad a telefonos gyógyszerfelírás

Következő sztori

A sportlétesítmények áremelését törölné el a szegedi Fidesz