Közélet

Ingyenesen bejárható a történelmi Magyarország

Ingyenesen bejárható a történelmi Magyarország

2020. szeptember 18., péntek
Ingyenesen bejárható a történelmi Magyarország

Az Európai Tanács kezdeményezésre 30 éve indult Európai Örökség Napok (European Heritage Days) keretében rendezett rendezvénysorozat máratöbb mint 50 országában nyújt ingyenes programokat, bemutatva a helyi kulturális, régészeti és természeti értékeket. Az európai, a nemzeti és a helyi kulturális identitást egyaránt erősítő esemény részeként a helyi közösségek a saját múltjukból merített történetek alapján hívják fel a figyelmet a tárgyi és szellemi kulturális örökség megőrzésének fontosságára.

Ennek keretében a hétvégén Csongrád-Csanád megyében ingyenes látogatható lesz a történelmi Magyarország építészeti emlékeit bemutató Ezer év parkja Mórahalmon és a Szegedi Dóm Látogatóközpont. Az érdeklődők megismerhetik „Üvegpalota”, a Napsugaras- és az Algyői Tájház titkait, vagy éppen a Tornyai János Múzeumnak és az Alföldi Galériának helyt adó épületek rejtett szépségeit is.

A programokról további információ, valamint a regisztráció:http://oroksegnapok.gov.hu/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.