Ingyenesen bejárható a történelmi Magyarország

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csongrád-Csanád megyei helyszínek is csatlakoztak a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat ingyenes programjaihoz szeptember 1920. között.

Az Európai Tanács kezdeményezésre 30 éve indult Európai Örökség Napok (European Heritage Days) keretében rendezett rendezvénysorozat mára  több mint 50 országában nyújt ingyenes programokat, bemutatva a helyi kulturális, régészeti és természeti értékeket. Az európai, a nemzeti és a helyi kulturális identitást egyaránt erősítő esemény részeként a helyi közösségek a saját múltjukból merített történetek alapján hívják fel a figyelmet a tárgyi és szellemi kulturális örökség megőrzésének fontosságára.

Ennek keretében a hétvégén Csongrád-Csanád megyében ingyenes látogatható lesz a történelmi Magyarország építészeti emlékeit bemutató Ezer év parkja Mórahalmon és a Szegedi Dóm Látogatóközpont. Az érdeklődők megismerhetik „Üvegpalota”, a Napsugaras- és az Algyői Tájház titkait, vagy éppen a Tornyai János Múzeumnak és az Alföldi Galériának helyt adó épületek rejtett szépségeit is.

A programokról további információ, valamint a regisztráció: http://oroksegnapok.gov.hu/

Előző sztori

Két tűzesethez és egy műszaki mentéshez hívták a megye tűzoltóit

Következő sztori

Kilencvenegy(!) migránst fogtak legutóbb megyénkben

Legutóbbi hasonló cikkek