Közélet

Hivatalos: hétfőtől este 11 után tilos vendéglátó üzletben tartózkodni

Hivatalos: hétfőtől este 11 után tilos vendéglátó üzletben tartózkodni

2020. szeptember 18., péntek
Hivatalos: hétfőtől este 11 után tilos vendéglátó üzletben tartózkodni

Kötelező maszkviselés

Az új jogszabályok értelmében a hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki köteles maszkot viselni a közösségi terekben.

Lázmérés az iskolák előtt

A nemzeti köznevelésről szóló törvény szerinti köznevelési intézménybe, valamint a szakképző intézménybe nagykorú tanuló csak abban az esetben léphet be, ha a testhőmérséklete nem haladja meg az országos tiszti főorvos által meghatározott mértéket.

A belépés során azt a gyermeket, illetve kiskorú tanulót, akinek a testhőmérséklete eléri vagy meghaladja az országos tiszti főorvos által meghatározott mértéket, a többi gyermektől, illetve tanulótól el kell különíteni, és erről a szülőt vagy a törvényes képviselőt távközlési eszköz útján haladéktalanul tájékoztatni kell.

Létszámkorlát és meghatározott záróra

A zárt helyen vagy a nem zárt helyen tartott, a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló kormányrendelet szerinti zenés, táncos rendezvény függetlenül annak nyilvános vagy nem nyilvános, valamint alkalmi vagy rendszeres jellegétől – abban az esetben tartható meg, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma – beleértve az ott foglalkoztatott személyeket – egy időben nem haladja meg az 500 főt.

A rendezvény helyszínén – az ott foglalkoztatottak kivételével – 23.00 óra után 06.00 óráig tilos tartózkodni.

A vendéglátó üzletben 23.00 óra után 06.00 óráig az élelmiszer elvitelre történő megrendelése és átvétele, valamint a vételár megfizetése céljából és időtartamára megengedett a tartózkodás.

Az erre vonatkozó jogszabályok szeptember 21-én, hétfőn lépnek hatályba.

Fixáras koronavírusteszt

A rendeletből kiderült, hogy a járványügyi készültség idején a SARS-Cov-2 RT PCR-vizsgálattal történő kimutatás vizsgálati díja 17 ezer forint lett, míg a a SARS-Cov-2 RT PCR-vizsgálattal történő mintavétel díja 2500 forint lett.

Kiemelt képünk illusztráció

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.