Közélet

Felhős, többfelé esős idő várható a következő napokban

Felhős, többfelé esős idő várható a következő napokban

2020. szeptember 27., vasárnap
Felhős, többfelé esős idő várható a következő napokban

Hétfő reggel még többfelé lehet eső, majd napközben szórványosan fordul elő zápor, helyenként zivatar. Napközben rövid időre a nap is kisüthet. A szél viszont többfelé erős, néhol viharos lesz. Zivatarveszély miatt hétfőre Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Veszprém és Fejér megyére az erős szél miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A minimumhőmérséklet 6-14 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb. A nappali maximumok általában 18-25 fok között alakulnak, de északnyugaton, északon kissé hűvösebb is lehet.

Kedden nagyrészt erősen felhős lesz az ég, szórványosan eső, zápor is várható. Délután nyugat felől csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék. A leghidegebb órákban 7-13 fok lesz. Napközben 15-21 fokig melegszik a levegő.

Szerdán keleten elszórtan eső, zápor is kialakul, az ország középső és nyugati részén ugyanakkor többórás napsütés várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-13, a legmagasabb hőmérséklet 16-22 fok között várható.

Csütörtökön, október elsején nyugaton több órára kisüt a nap, keleten több felhő, kevés napsütés ígérkezik, arrafelé elszórtan eső, zápor is kialakul. A minimumhőmérséklet 8-13, a maximumhőmérséklet 16-22 fok között alakul.

Pénteken felhős lesz az idő szórványosan esővel, záporesővel. Helyenként a szél is megerősödik. A leghidegebb órákban 8-14 fok lesz. Napközben 17-23 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de helyenként kialakulhat záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet szombaton 10-16, vasárnap 12-18 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton 21-27, vasárnap 22-28 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.