Emelt szintű érettségi felkészítők indulnak az SZTE Junior Akadémián

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2020-tól már csak emelt szintű érettségivel lehet jelentkezni a felsőoktatási képzésekre. Az SZTE Junior Akadémia segít a diákoknak a szükséges pontok megszerzésében: 100 órás emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamok indulnak októbertől egyetemi támogatással. Jelentkezési határidő 2020. szeptember 25-e.

Kiváló tanárokkal, magas színvonalon indítja őszi emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamait az SZTE Junior Akadémia. Az egyetemi egység nem titkolt célja, hogy ebben a tanévben is minél több diákot hozzásegítsen a sikeres felvételihez. 

A 100 órás képzések online és tantermi formában is indulnak – amennyiben a járványügyi helyzet indokolja, utóbbinál is online formában folytatódik majd az oktatás. A felkészítők matematika (emelt és közép szinten is), magyar, történelem, angol, német, kémia, biológia, földrajz és informatika tárgyakból indulnak. A felkészítő tanfolyam díja 50.000 forint tantárgyanként, de ezt az összeget ösztöndíjként visszakapja az a hallgató, akit a képzés elvégzését követő tanévben felvesznek a Szegedi Tudományegyetem valamely karára.

– Az SZTE Junior Akadémia elkötelezett amellett, hogy az anyagiak ne jelenthessenek akadályt a tanulásban, ezért többek között részletfizetési lehetőséget is biztosítunk,illetve szociális alapon tandíjkedvezmény is megpályázható – mondta Badó Attila, az SZTE Junior Akadémia elnöke.

A tanfolyamok 2020. október 5-én indulnak, a jelentkezési határidő szeptember 25-e.

– Nemrég tartottuk az előző tanfolyamok záróünnepségét, ahol nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk a hallgatóktól. Többen jelezték, hogy a felkészítő nélkül nem sikerült volna a felvételijük. Ezek az eredmények még inkább motiválnak bennünket, célunk, hogy minél több hallgatót segítsünk a továbbtanulásban. Bár a vírus miatt tavasszal kényszerű okokból kellett átállnunk az online oktatásra, a tanáraink jól vették a kihívást, és így is élvezetes, tartalmas órákat tartottak, ezért ebben a tanévben online kurzusokat is hirdetünk. Így már az ország bármely pontjáról jelentkezhetnek hozzánk hallgatók – foglalta össze a tapasztalatokat Újvári Edit, az SZTE Junior Akadémia igazgatója.

(Forrás: SZTE)

Előző sztori

Nagyobb adókönnyítést kapnak az őstermelők és a családi gazdaságok

Következő sztori

Szegeden is megrendezik a nagy táncválasztót

Legutóbbi hasonló cikkek