Krimi

Elkötött egy autóbuszt Szegeden, majd kandelábernek ütközött egy tolvaj

Elkötött egy autóbuszt Szegeden, majd kandelábernek ütközött egy tolvaj

2020. szeptember 3., csütörtök
Elkötött egy autóbuszt Szegeden, majd kandelábernek ütközött egy tolvaj

A vádirat szerint a férfi 2019. május 2-án éjjel gyalogolt az egyik szegedi buszvégállomás mellett, majd letörte az ott parkoló rendőrségi kisbusz rendszámtábláját és azzal elsétált.

A buszállomásra érve a vádlott elhatározta, hogy bár vezetői engedéllyel nem rendelkezik, buszt fog vezetni. Ezért előbb két ott parkoló autóbuszt is kinyitott a külső ajtónyitó segítségével, de kulcs hiányában azokat beindítani nem tudta. A harmadik, alig két hete forgalomba helyezett autóbuszt azonban a benne levő indítókulccsal már beindította és azért, hogy azzal egy kisebb kört leírjon az állomáson, elindult. A vádlott azonban észlelte, hogy buszvezetői képességei hiányában az ott parkoló buszok mellet nem tud a pályaudvaron megfordulni, ezért az állomásról egyenesen kihajtva előbb Szegedről Kübekházára, majd Klárafalva és Deszk érintésével vissza Szegedre közlekedett, számos közlekedési szabálysértést is elkövetve.

Amikor a vádlott visszaért Szegedre, a rendőrök igazoltatni szerették volna, azonban a férfi megállás nélkül elhajtott mellettük, de röviddel ezt követően az úttestről lehaladva, egy kandelábernek ütközve megállni kényszerült. A vádlott a buszból kiszállva a rendőrök elől elszaladt és csak rövid üldözést követően sikerült őt előállítani.

Az autóbuszban a vádlott cselekménye miatt 9,1 millió forint kár keletkezett, mivel az ütközés következtében a busz több üvege, szélvédője kitört, karosszériája több helyen megrongálódott.

A járási ügyészség a vádlottal szemben jelentős kárt okozó rongálás bűntette, jármű önkényes elvételének bűntette és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.