//

Elfogták a halálos csengelei balesetet okozó sofőrt

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Csengele, 2020. szeptember 27. Ütközésben megsérült személygépkocsi Csengele közelében 2020. szeptember 26-án. Az autós elütött a motorkerékpárost, majd jármûvét hátrahagyva elmenekült a helyszínrõl. MTI/Donka Ferenc

Őrizetbe vették a kisteleki rendőrök azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint terepjárójával elütött, majd magára hagyott egy motorost Csengele közelében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Mint arról korábban beszámoltunk, a baleset szeptember 26-án 18 óra 40 perc körül történt az 54121-es út egyik bekötőútján.

A rendelkezésre álló adatok szerint a terepjáró az úton haladva áttért a menetirány szerinti bal oldalra és elütötte az ott szabályosan közlekedő segédmotorost. A motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A gépkocsi vezetője járművét hátrahagyva elmenekült a helyszínről.

A rendőrök haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést és tanúkutatást, melynek során azonosították a feltételezett elkövetőt, aki elrejtőzött a hatóság elől. A hajtóvadászat során a rendőrök a helyszínt nyomkövető kutyával vizsgálták át, a férfit lakóhelyén és tartózkodási helyén is keresték. Ennek eredményeként a férfi a kora reggeli órákban feladta magát.

Az 57 éves helybeli lakos ellen közúti baleset gondatlan okozása és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Kisteleki Rendőrkapitányságon. A férfit a rendőrök őrizetbe vették.

Előző sztori

Újabb Pick-játékos koronás: felfüggesztik a jegyeladásokat

Következő sztori

Borszűrő Szent Mihály ünnepét tartották Ópusztaszeren

Legutóbbi hasonló cikkek