Egészség

Egyre több a fertőzött Makón is

Egyre több a fertőzött Makón is

2020. szeptember 25., péntek
Egyre több a fertőzött Makón is

A legtöbb kérdés a rendezvénykorlátozásokkal kapcsolatban érkezik az önkormányzathoz, mondta a polgármester, amelynek 500 fős korlátja még mindig érvényben van. Farkas Éva Erzsébet azonban a vendéglátóegységek 23 órától zárva tartása kapcsán hozzátette, hogy nem nyilvános családi eseményeket, például esküvőket továbbra is lehet tartani.

– Amennyiben nem vendéglátóegységben, tehát valamilyen közösségi térben valósulnak meg, vagy szabadtéren, ezek az események megtarthatóak, természetesen szigorú előírásokkal – fogalmazott.

A polgármester azt is elmondta, hogy a jövő héten a Makói Hírekkel újra minden háztartásba eljuttatja az önkormányzat a háziorvosok elérhetőségét, az idősek számára pedig továbbra is lehetőség van segítséget kérni a krízistelefonszámon a bevásárláshoz, ebédkiszállításhoz, gyógyszerkiváltáshoz.

A térségben jelenleg negyvenhatan vannak hatósági házi karanténban, tizenhatan igazolt fertőzöttek, Makón huszonkilencen vannak karanténan és heten igazolt fertőzöttek, de mivel jelenleg is vannak folyamatban tesztek, ez a szám valószínűleg folyamatosan növekedni fog. A kórház mellett a makói ENI munkatársai között is találtak már fertőzöttet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.