/

Egyre több a fertőzött Makón is

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több lakos tesztelése is folyamatban van még, így ez a szám valószínűleg folyamatosan növekedni fog – hangsúlyozta Farkas Éva Erzsébet polgármester online tájékoztatóján.

A legtöbb kérdés a rendezvénykorlátozásokkal kapcsolatban érkezik az önkormányzathoz, mondta a polgármester, amelynek 500 fős korlátja még mindig érvényben van. Farkas Éva Erzsébet azonban a vendéglátóegységek 23 órától zárva tartása kapcsán hozzátette, hogy nem nyilvános családi eseményeket, például esküvőket továbbra is lehet tartani.

– Amennyiben nem vendéglátóegységben, tehát valamilyen közösségi térben valósulnak meg, vagy szabadtéren, ezek az események megtarthatóak, természetesen szigorú előírásokkal – fogalmazott.

A polgármester azt is elmondta, hogy a jövő héten a Makói Hírekkel újra minden háztartásba eljuttatja az önkormányzat a háziorvosok elérhetőségét, az idősek számára pedig továbbra is lehetőség van segítséget kérni a krízistelefonszámon a bevásárláshoz, ebédkiszállításhoz, gyógyszerkiváltáshoz.

A térségben jelenleg negyvenhatan vannak hatósági házi karanténban, tizenhatan igazolt fertőzöttek, Makón huszonkilencen vannak karanténan és heten igazolt fertőzöttek, de mivel jelenleg is vannak folyamatban tesztek, ez a szám valószínűleg folyamatosan növekedni fog. A kórház mellett a makói ENI munkatársai között is találtak már fertőzöttet.

Előző sztori

Kigyulladt egy tanya Zákányszéken

Következő sztori

A járványügyi készültség miatt koncentrált intézkedésekre van szükség

Legutóbbi hasonló cikkek