Az év legnagyobb utánpótlás-versenyét rendezik a jövő héten Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Száztizenhat magyar kajakos és kenus indul a jövő csütörtökön kezdődő szegedi Olimpiai Reménységek Versenyén; korábban soha nem volt ennyire népes a csapat nemzetközi utánpótlás-regattán.

A korosztályos világ- és Európa-bajnokság mellett az utánpótláskorú kajakosok, kenusok egyik hagyományos versenye eredetileg a V4 országok viadala volt, de az évek során a mezőny kibővült, és az eseményt immár ORV-nek nevezik. A járványügyi helyzet ellenére is több mint huszonöt ország legjobbjai érkeznek Szegedre.

Voltak az idén olyan hetek, hónapok, amikor az sem volt biztos, hogy egyáltalán bármilyen nemzetközi eseményt meg lehet tartani idén, az MKKSZ-nek ezzel szemben az elmúlt időszak legnépesebb viadalát sikerült összehoznia. Ráadásul versenyszámból is több lesz ezúttal.

„A legfontosabb újítás, hogy idén először az utolsó éves ifik, vagyis a 18 évesek számára is rendezünk futamokat – mondta a sportági honlapnak Kubina Ádám, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára. – Az volt a döntéssel a célunk, hogy ez a korcsoport is szerepelhessen 2020-ban nemzetközi versenyen.”

A döntés azzal jár együtt, hogy például a tavalyi ifjúsági vb-n triplázó Kőhalmi Emese és az ifjúsági olimpiai bajnok Rendessy Eszter is a Maty-éren vigasztalódhat a törölt idei világversenyek miatt. Mindketten rajthoz állnak K1 500 és 1000 méteren is. De rajtuk kívül is összesen hetvennégy számban lesz magyar érdekeltség, sok-sok arany- és éremesélyessel.

Legutóbb négy éve adott otthont ORV-nek Magyarország, akkor 29 arany-, 16 ezüst és 9 bronzérmet nyertek a fiatalok. Alighanem valami hasonlóval az idén is kiegyezne a szakvezetés.

(via utanpotlassport.hu)

Előző sztori

Szerbiában már a harmadik hullámot emlegetik

Következő sztori

Menekült az embercsempész, de elkapták Röszke közelében

Legutóbbi hasonló cikkek