68 határsértőt fogtak egy nap alatt megyénkben

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csongrád-Csanád megyében 68 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások szeptember 23-én 0 óra és 24 óra között 8 esetben összesen 38 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Kübekháza és Tiszasziget közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a migránsok közül hatan afgán, egy fő ghánai, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A tegnapi nap folyamán a járőrök Csanádpalota külterületén két esetben 8 illegális migránst fogtak el. Az egyik csoport tagjai szír, míg a másik csoportban lévők afgán állampolgárnak vallották magukat. Ellenük idegenrendészeti eljárás indult, majd átadják őket a román hatóságoknak.

A magyar és a román rendőrök továbbá 18 óra 10 perckor a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen egy cseh honosságú mikrobusz ellenőrzése során, a járműben kialakított rejtekhelyen négy határsértőt találtak megbújva. A migránsok török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A román sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány négy esetben, összesen 18 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Új tájékoztató filmek jönnek a maszkhasználatról

Következő sztori

Trafikrablót vettek őrizetbe Csongrádon

Legutóbbi hasonló cikkek