Illegális bevándorlás

68 határsértőt fogtak egy nap alatt megyénkben

68 határsértőt fogtak egy nap alatt megyénkben

2020. szeptember 24., csütörtök
68 határsértőt fogtak egy nap alatt megyénkben

Az egyenruhások szeptember 23-én 0 óra és 24 óra között 8 esetben összesen 38 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Kübekháza és Tiszasziget közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a migránsok közül hatan afgán, egy fő ghánai, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A tegnapi nap folyamán a járőrök Csanádpalota külterületén két esetben 8 illegális migránst fogtak el. Az egyik csoport tagjai szír, míg a másik csoportban lévők afgán állampolgárnak vallották magukat. Ellenük idegenrendészeti eljárás indult, majd átadják őket a román hatóságoknak.

A magyar és a román rendőrök továbbá 18 óra 10 perckor a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen egy cseh honosságú mikrobusz ellenőrzése során, a járműben kialakított rejtekhelyen négy határsértőt találtak megbújva. A migránsok török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A román sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány négy esetben, összesen 18 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.