83(!) migráns próbálkozott egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csongrád-Csanád megyében 83 határsértővel, valamint két embercsempésszel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások szeptember 3-án 0 óra és 24 óra között hat esetben összesen 39 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom és Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, pakisztáni, iraki, illetve líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járőrök továbbá egy határsértőt fogtak el Csanádpalota külterületén. Ellenőrzése során a férfi líbiai állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök a migránst a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre előállították, meghallgatása után átadták a román hatóságoknak.

A magyar és a román rendőrök tegnap 0 óra 50 perckor közösen ellenőriztek egy török honosságú tehergépjárművet a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. Az ellenőrzés megállapította, hogy a raktérben 22 személy bújt meg. A férfiak szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Pár órával később egy személyautó ellenőrzése során, annak csomagterében egy illegális migránst találtak a magyar és a román rendőrök szintén Csanádpalotánál. A nő szír állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudta.

A török és szír állampolgárságú sofőrökkel szemben embercsempészés, míg utastársaikkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány öt esetben, összesen 20 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Északmacedón embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

Következő sztori

Az iskolapadból ment első bajnokijára a MOL-Pick Szeged tehetsége

Legutóbbi hasonló cikkek