73 migránst kaptak el egy nap alatt megyénkben

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 73 határsértő Csongrád-Csanád megyében szombaton. A rendőrök 48 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 9 személyt elfogtak, 30 fő bejutását pedig megakadályozták - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök szeptember 26-án 0 óra és 24 óra között 10 esetben összesen 48 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Kiszombor, Mórahalom, Szeged és Csongrád közigazgatási területén.

Ellenőrzésük során a migránsok közül egy-egy fő marokkói, algériai és palesztin, hárman líbiai, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Szombaton 9 személyt fogtak el Csongrád-Csanád megyében a rendőrök, akik ellen idegenrendészeti eljárás indult, és ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány négy esetben 30 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Csődhullám fenyegeti az európai turizmust

Következő sztori

Kiköltöznek az esküvők az éttermekből

Legutóbbi hasonló cikkek