15 kiló kannabiszt cipelt egy koszovói drogcsempész

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal az Ausztriában élő koszovói állampolgárral szemben, aki idén március elején 15 kg kábítószert próbált meg Magyarország területén át Bécsbe csempészni - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott február 27-én Bécsből utazott hazájába, Koszovóba, majd onnan március 10-én indult vissza a család tulajdonában levő gépkocsival. A Koszovóból történt indulást megelőzően ismeretlenül maradt személyek 9 csomagban mintegy 15 kg kannabiszt rejtettek el a vádlott által vezetett gépkocsi csomagtartójában, a pótkereket fedő lemez alatt, a pótkerék tárolására szolgáló rekeszben.

A vádlott március 10-én 18 órakor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Az útlevélellenőrzést követően elrendelt vámellenőrzés során megtalálták, majd lefoglalták a vádlott által Magyarország területére csempészni szándékozott kábítószert. A vádlott a kannabiszt Ausztriába kívánta szállítani. A vádlottat egyébként az osztrák bíróság kábítószer-kereskedelem előkészítése miatt korábban végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte.

A vádlott által becsempészni szándékozott kábítószer mennyisége különösen jelentős mennyiségnek minősül.

A főügyészség a vádlottal szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Előző sztori

Két tűzesethez riasztották a megye lánglovagjait

Következő sztori

A szegedi utasok húsz százaléka szabálytalanul hordja a maszkot

Legutóbbi hasonló cikkek