Sport

15 éremmel zártak a magyarok a szegedi kajak-kenu világkupán

15 éremmel zártak a magyarok a szegedi kajak-kenu világkupán

2020. szeptember 27., vasárnap
15 éremmel zártak a magyarok a szegedi kajak-kenu világkupán

A korábban 1000 méter párosban ezüstérmes, 21 éves Adolf már az első, nagy kör után a hármas élbolyban lapátolt, majd féltávhoz közeledve felzárkózott a második helyre az orosz Kirill Samsurin mögé. A folytatásban az ő csatájukat láthatta az élen a közönség. Az Óbudai Ganz VSE versenyzője aztán a célegyenesben könnyedén faképnél hagyta rutinos riválisát, s a tavalyi világbajnoki ezüst után most vk-győzelmet ünnepelhetett ezen a távon.

Simon Sebestyén és a nők hasonló számában Kisbán Zsófia ötödik lett, Molnár Csenge pedig a hatodik helyet szerezte meg.

A szolnokiak 26 éves kajakosa, Bodonyi egy éve, a vb-n megnyerte az 5000 métertSzegeden, s azt már a start után látni lehetett, hogy ennél most sem akarja alább adni. Gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, végig ő állt a mezőnyt vezető, öt versenyzőt számláló csoport élén, s a hajrát is jól bírta. A szombati 1000 méter győztese, az ifjúsági olimpiai és világbajnok Rendessy Eszter a hatodik helyen ért célba. A férfi kajakosoknál Noé Bálint és Béke Kornél végig elöl haladt, s végül a győztes portugál Fernando Pimenta mögött a második, illetve harmadik helyen végzett.

A gyorsasági szakágban idén ez volt az egyetlen felnőtt nemzetközi verseny, 33 ország több mint 400 sportolója vett részt rajta. A járványügyi szabályok és korlátozások ellenére, illetve azok szigorú betartása mellett szurkolók is lehettek a Maty-éren.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.